Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε National Energy: Υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών 24MWp

National Energy: Υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών 24MWp

0
PHOTOVOLTAICS
Εικόνα: UNSPLASH/Andreas Gücklhorn
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών 24MWp ανακοίνωσε η National Energy (NE). Πρόκειται για την ολοκλήρωση κατασκευής, εγκατάστασης και ηλέκτρισης της πρώτης ομάδας έργων ιδιοκτησίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Πέντε σταθμοί

Η πρώτη ομάδα των πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα, στις περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδα. Παράγει ετησίως περίπου 47,7 γιγαβατώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας. Με τις οποίες μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν πλήρως περίπου 10.000 κατοικίες. Και να μειωθούν αντίστοιχα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2 προς στην ατμόσφαιρα κατά 23.000 τόνους ετησίως. Οι σταθμοί έχουν εξασφαλίσει εικοσαετή σταθερή τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας μέσω δημοπρασίας από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) το Ιούλιο του 2019. Το σύνολο των σταθμών ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελληνική  θυγατρική εταιρεία της National Energy, NEW NE Solar Developments One 1 Single Member SA(NNESD1). Η εταιρεία Μυτιληναίος (RSD) παρέδωσε το πλήρες πακέτο υπηρεσιών, σχεδιασμού, προμήθειας και κατασκευής για όλα τα έργα.

Συνδυασμός

Οι σταθμοί αποτελούνται από ένα συνδυασμό:

  • 51,000 φωτοβολταϊκών πλαισίων, κατασκευής των εταιρειών Suntech και Trina,
  • 128 ηλιακών μετατροπέων της εταιρείας Huawei,
  • Σταθερών δομών της Mevaco και ηλιακών ιχνηλατών ενός άξονα της εταιρείας Soltech.

Η κατασκευή ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2020 και ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2021. Από το σύνολο των πέντε σταθμών, δύο ενεργοποιήθηκαν πλήρως τον Φεβρουάριο 2021. Ακολούθησαν οι τρεις που ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο 2021. Η απόδοσή τους είναι ήδη κατά μέσο όρο άνω των αρχικών προσδοκιών. Η χρηματοδότηση των έργων έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς τον Νοέμβριο του 2020, διά της σύναψης Ομολογιακών Δανείων.

Διαφήμιση