Αρχική COVID-19 Covid-19 Βρετανία: Οι εργαζόμενοι εκφράζουν αγωνία για το μέλλον

Covid-19 Βρετανία: Οι εργαζόμενοι εκφράζουν αγωνία για το μέλλον

0
Κορονοϊός, εργαζόμενοι, μάσκες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Άτομα που πάσχουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid και αναγκάστηκαν να εργαστούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα ώθησαν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας τους.

Μερικοί που αγωνίστηκαν να επιστρέψουν με πλήρη απασχόληση μετά τη μόλυνση από τον Covid-19, ενώ εργάζονταν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσαν ότι ανησυχούσαν ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη δουλειά τους.

Οι άνθρωποι πίσω από τα περιστατικά

Η Heather Jones, μια δασκάλα που έχει αγωνίζεται με μακρά συμπτώματα Covid από τότε που νόσησε στο σχολείο τον Νοέμβριο του 2020, είπε ότι έχει προειδοποιηθεί ότι θα απολυθεί εάν δεν επιστρέψει στη δουλειά όταν της ζητηθεί.

«Μπήκαμε στην ”πρώτη γραμμή της πυρκαγιάς” και εμπιστευτήκαμε ότι οι άνθρωποι θα έκαναν σωστά για εμάς – αλλά αυτό δεν συνέβη», είπε η κα Jones.

Και πρόσθεσε: «Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να βοηθήσει στην προστασία των θέσεων εργασίας μας. Είμαστε πολύτιμοι. Παρακαλώ βοηθήστε μας τώρα – μην μας πετάξετε. Δεν είμαστε άχρηστοι. Δεν είμαστε άχρηστοι».

APPG

Η κ. Jones και αρκετοί άλλοι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή εμφανίστηκαν την Τρίτη ενώπιον των βουλευτών της All-Party Κοινοβουλευτικής Ομάδας (APPG) για τον κορονοϊό για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη μακροχρόνια Covid.

Η Dr Eleanor Mountstephens είπε ότι είχε ήδη χάσει τη δουλειά της ως παθολόγος, αφού ο Covid την ανάγκασε να φύγει από τη δουλειά για περισσότερο από έξι μήνες.

«Η συμφωνία συνεργασίας μας λέει ότι όταν δεν μπορείτε να εργαστείτε για 26 εβδομάδες, οι άλλοι εταίροι μπορούν να σας απομακρύνουν από τη συνεργασία – και αυτό συνέβη σε μένα», είπε στους βουλευτές.

Και πρόσθεσε: «Ο λόγος που έδωσαν ήταν ότι δεν κατάλαβαν πραγματικά τι μου συνέβαινε και δεν ήξεραν ποιες ήταν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές μου. Ένιωσα σαν να είχα χάσει την οικογένεια, το σπίτι, τον τόπο μου – με προειδοποίηση 11 ημερών».

Οι περισσότεροι παρακολουθήθηκαν

Τα συμπτώματα μακράς Covid – συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, των μυϊκών πόνων και των συνεχιζόμενων αναπνευστικών και καρδιακών προβλημάτων – μπορούν να συνεχιστούν για μήνες πέρα ​​από την αρχική ασθένεια από τον ιό.

Μια πρόσφατη μελέτη του Imperial College London έδειξε ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία μπορεί να έχουν βιώσει μακροχρόνια συμπτώματα Covid.

Το TUC κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει τον νόμο για την ισότητα 2010, για όσο καιρό ο Covid αναγνωρίζεται ως αναπηρία και οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερη νομική προστασία στην εργασία τους.

Με πληροφορίες του Independent

 

Διαφήμιση