Αρχική Επιλεγμένα Σχέδιο «Ιόλαος» κατά πυρκαγιών και καύσωνα – Ετοιμότητα για διακοπές σε ρεύμα...

Σχέδιο «Ιόλαος» κατά πυρκαγιών και καύσωνα – Ετοιμότητα για διακοπές σε ρεύμα και νερό (Βίντεο)

0
ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΖΕΣΤΗΣ . (EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με το επιχειρησιακό σχέδιο «Ιόλαος» απαντά η κυβέρνηση στο διμέτωπο αγώνα κατά του καύσωνα και των πυρκαγιών. Το σχέδιο παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μεγάλη προσοχή

«Οφείλουμε να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί, να αναβάλλουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Μετά, στη συνέχεια, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές» επεσήμανε. Απηύθυνε μήνυμα στους πολίτες να απέχουν από κάθε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο.

Μεικτές περιπολίες – Επίγειες και εναέριες

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή όπου χρειάζεται και των Ενόπλων Δυνάμεων σχηματίζουν μεικτές περιπολίες για τον εντοπισμό σημείων που μπορούν να δημιουργηθούν πυρκαγιές. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα εναέρια μέσα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα θα επιχειρούν όλες τις μέρες. Ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, ούτως ώστε να υπάρξει άμεση προσβολή σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Και με τη συνδρομή της Αστυνομίας

Επιπλέον, θα διενεργούνται καθημερινές περιπολίες πεζές και εποχούμενες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την περιφέρεια. Με στόχο τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα και στον άμεσο εντοπισμό πιθανών εστιών. “Ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να αποφύγουμε την κλιμάκωση” ανέφερε ο κ. Χρυσαχοΐδης. Όπως τόνισε,  η τοπική αυτοδιοίκηση με τον συντονισμό του υπουργείου Εσωτερικών θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για όλες τις σχετικές ενέργειες από μέρους της.

Σήμα κινδύνου για ηλεκτρισμό και ύδρευση

Η αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών, όπως η ύδρευση και ο ηλεκτρισμός, αποτελούν κρισιμότατους τομείς. “Οι εταιρείες διαχείρισης και τα αρμόδια υπουργεία έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε αυτούς τους τομείς ή αν εκδηλωθεί πρόβλημα να υπάρξει άμεση επέμβαση” ανέφερε. Απηύθυνε, ωστόσο, έκκληση για στοχευμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. “Για να μην υπάρξουν ζημιές ή διακοπές”.

Σε ετιμότητα ΕΚΑΒ, Άμεση Δράση και “Δίας”

«Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα άμεσης συνδρομής και το ίδιο γίνεται από πλευράς αστυνομίας κυρίως με τις ομάδες της ‘Αμεσης Δράσης και τις ΔΙΑΣ» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.  Παρακάλεσε δε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, «γιατί η ΛΕΑ σε περίπτωση κινδύνου, μεγάλης ανάγκης, σώζει ζωές».

 

Διαφήμιση