Αρχική Αφιερώματα Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Όταν η ζωή σού δίνει λεμόνια” της Μαντώς...

Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Όταν η ζωή σού δίνει λεμόνια” της Μαντώς Μάκκα (Εκδόσεις Νίκας)

0
contest
Διαφήμιση
Ενημέρωση:
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς!
Ο νικητής του διαγωνισμού είναι:
Ο κύριος Γιώργος Παπαδημητρίου!! 
Συγχαρητήρια!!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Το ecozen.gr και οι Εκδόσεις Νίκας προσφέρουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Όταν η ζωή σού δίνει λεμόνια” της Μαντώς Μάκκα.

Μία συλλογή διηγημάτων με είκοσι ιστορίες, βουτηγµένες στα σκοτάδια της ζωής, που παλεύουν να βγουν στο φως. Ψάχνουν την αποδοχή, την αγάπη, τη λύτρωση, τη συµπόνια που όλοι έχουµε µέσα µας. Γυρεύουν έναν κόσµο αλληλεγγύης, έναν κόσµο καλύτερο.

lemonia makka cover copy

 

Όροι συμμετοχής

Ο διαγωνισμός αρχίζει την Τρίτη 13 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021. Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος όσοι ακολουθήσουν τρία απλά βήματα και συμφωνήσουν με τους όρους του διαγωνισμού.

Για να πάρετε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του Ecozen θα πρέπει:

  • Να κάνετε like στις σελίδες: Εκδόσεις Νίκας, Μαντώ Μάκκα και Ecozen.gr.
  • Έπειτα πατήστε εδώ για να κάνετε share το διαγωνισμό μας.
  • Τέλος, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αναφέροντας το όνομά σας για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, καθώς και ένα email επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή με τον νικητή.

[forminator_form id=”143144″]

Ο τυχερός αναγνώστης που θα κερδίσει το βιβλίο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και τα τρία βήματα ώστε να ενταχθεί στην κλήρωση.

Γνωρίστε τη συγγραφέα

makka
Eικόνα: Η συγγραφέας Μαντώ Μάκκα
  • Κυρία Μάκκα, τόσο το εξώφυλλο, ο τίτλος όσο και το βιογραφικό σας αποπνέουν μία τάση αισιοδοξίας. Παράλληλα καταπιάνεστε με την καταπολέμηση της αδικίας. Πόσο εύκολο είναι να επικρατεί το δίκαιο σε έναν άδικο κόσμο;

Είναι πολύ πολύ δύσκολο και ίσως για αυτό οι άνθρωποι κάπου κουράζονται και χάνουν το κουράγιο τους, όταν βλέπουν καθημερινά γύρω τους την αδικία να τους περιβάλλει. Εμείς οι απλοί άνθρωποι μπορούμε να βοηθήσουμε όσο φτάνει το χέρι μας. Δεν είναι πολύ “μακρύ”, αλλά έστω και λίγο να προσπαθούμε κάτι καλύτερο γίνεται καθημερινά. Αργά μεν αλλά σταθερά, προχωράμε προς τα εμπρός, ποτέ προς τα πίσω. Οι άνθρωποι με εξουσία είναι αυτοί που έχουν την περισσότερη δύναμη και καλό είναι να μη ξεχνάμε ότι την εξουσία τους τη δίνουμε εμείς.

  • Το “μοίρασμα” της ζωής σας μεταξύ Αθήνας και Πάρου πόσο σας βοηθά να κρατάτε τις ισορροπίες σας ανάμεσα στην πολύβουη πόλη και την ηρεμία του Αιγαίου;

Η Πάρος είναι ένα πανέμορφο νησί. Θα μου πείτε ποιο μέρος της Ελλάδας μας είναι άσχημο; Αυτή η εναλλαγή σκηνικού για εμένα είναι ανάσα ελευθερίας και ηρεμίας. Είναι αυτή η δύναμη της θάλασσας που μας απαλύνει το μυαλό και την καρδιά και μας δίνει φτερά να συνεχίζουμε. Από την άλλη όταν γυρίζω Αθήνα είναι γλυκόπικρο το συναίσθημα. Χαίρομαι που θα δω την οικογένειά μου και τους φίλους μου, αλλά έχω και όλες τις δουλειές που έχουν συσσωρευτεί όσο καιρό έλειπα. Είμαι ευγνώμων για αυτό το “μοίρασμα” .

  • Η γενιά σας βρέθηκε από την εποχή της ευμάρειας στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας. Αυτές οι αντίθετες προσλαμβάνουσες πώς επηρέασαν το χαρακτήρα και τη συγγραφή σας;

Δε νομίζω ότι είναι τυχαίο που το πρώτο μου βιβλίο μιλάει για τα σκοτάδια τούτου του κόσμου. Καταθέτω ένα κομμάτι της ψυχής μου με τη συγγραφή. Επομένως υποσυνείδητα έγραψα για όλα αυτά που βλέπω γύρω μου και με ενοχλούν. Δε σηκώθηκα μια μέρα και είπα: σήμερα θα γράψω για τους άστεγους, για την παιδική κακοποίηση, για την ψυχολογική κακοποίηση, για τα ναρκωτικά, για τη δωρεά οργάνων… Η ιστορία έβγαινε χωρίς σκέψη, χωρίς προγραμματισμό. Θεωρώ ότι η γενιά μου και ιδίως τα νέα παιδιά που ακολουθούν μετά, είναι ήρωες ο καθένας με το δικό τους τρόπο. Γεννιούνται με φτερά αλλά μετά τους τα “κόβουνε” και τους λένε: πετάξτε τώρα! Εύχομαι ειλικρινά να μπορέσουν να βρουν τον τρόπο να μη χαθούν στη ζωή που τους οδηγούν τα εκάστοτε συμφέροντα της κάθε εποχής.

  • Καταπιάνεστε με το διήγημα. Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος γραπτού λόγου;

Δεν το επέλεξα εγώ, αυτό επέλεξε εμένα. Ξεκίνησα να γράφω μετά από παρότρυνση της συγγραφέως και καθηγήτριας μου στη δημιουργική γραφή, Στεύης Τσούτση. Εν μέρει αυτό το βιβλίο οφείλεται σε αυτήν, η οποία όπως έχει πει, “Εγώ στη Μαντώ έδινα ασκήσεις και αυτή έγραφε βιβλίο”. Κάπως έτσι, γράφτηκαν κάποιες από τις ιστορίες του βιβλίου. Από κει και πέρα μου αρέσει αυτή η αμεσότητα που έχουν οι μικρές ιστορίες. Γράφω αυτό που θέλω να πω χωρίς να κουράζω. Ελπίζω τουλάχιστον!

  • Πώς οραματίζεστε το επώνυμο λογοτεχνικό σας βήμα;

Έχω γράψει ήδη ένα παραμύθι, που πρέπει να κάτσω να το τελειοποιήσω. Έχω ένα δεύτερο στα σκαριά και πάρα πολλές ιδέες που τις γράφω, για να μην τις ξεχάσω. Από κει και πέρα, επειδή όλο αυτό που ζω είναι πρωτόγνωρο και μου δίνει τόση χαρά και αγάπη, θέλω να το χαρώ όσο πιο πολύ μπορώ. Δε σκέφτομαι επομένως τι θα γράψω μετά. Νομίζω ότι πάλι θα με πάει μόνο του. Θέλω να ευχαριστήσω τις Εκδόσεις Νίκας που μου έδωσαν αυτή τη δυνατότητα, να ζήσω αυτό το όνειρο. Εύχομαι αυτό που ζω να μπορέσουν να το ζήσουν και άλλοι άνθρωποι. Ο καθένας στο δικό του τομέα, στο δικό του όνειρο.

Διαφήμιση