Αρχική Πολιτισμός Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (Βίντεο)

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (Βίντεο)

0
Κορονοϊός, Ολυμπιακοί Αγώνες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, χωρίς θεατές, υποδέχεται σήμερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τελετή έναρξης χαρακτηρίζεται από απλότητα. Αθλητές από όλο τον κόσμο παρήλασαν για πρώτη φορά με μάσκες. Την αρχή έκανε, ως επεβάλλετο, η ελληνική αντιπροσωπία. Τιμής ένεκεν στη χώρα που γέννησε το ολυμπιακό ιδεώδες. Με σημαιοφόρους την Αννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.  Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 83 αθλητές και αθλήτριες

 

Ελάχιστες αναγκαίες παρουσίες

Στην τελετή παρόντα είναι λιγότερα από 1.000 άτομα, ως οι πλέον απαραίτητοι, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω πανδημίας. Οι Αγώνες ξεκίνησαν με πυροτεχνήματα που φώτισαν ένα άδειο γήπεδο. Τηρήθηκε και ενός λεπτού απόλυτη σιωπή για να τιμηθούν όσοι έχασαν τη μάχη από την Covid-19. Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ναρουχίτο και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ, και οι δύο φορώντας μάσκες, εισήλθαν στο στάδιο και υποκλίθηκαν ο ένας στον άλλο. Αμέσως μετά πήγαν στις ορισθείσες θέσεις τους, διατηρώντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Με το βλέμμα στον κορονοϊό

Το εναρκτήριο βίντεο που παρουσιάστηκε στο στάδιο ανακεφαλαίωσε την πορεία της Ιαπωνίας στους Αγώνες. Τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος, από την επιλογή της ιαπωνικής πρωτεύουσας ως οικοδέσποινας στις 8 Σεπτεμβρίου 2013.  Ακολούθησε το θρίλερ της πανδημίας που ανέβαλε τους Αγώνες. Λίγο πριν από την έναρξή τους. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναγκάστηκαν να κάνουν το πρωτοφανές βήμα της διεξαγωγής χωρίς θεατές, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται. Ιδιαίτερα τώρα με την ινδική μετάλλαξη.

 

Διαφήμιση