Αρχική Ειδήσεις Πολύχρωμο τροπικό ψάρι 45 κιλών ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον (ΦΩΤΟ)

Πολύχρωμο τροπικό ψάρι 45 κιλών ξεβράστηκε σε ακτή του Όρεγκον (ΦΩΤΟ)

0
seaside aquarium 4
Εικόνα: Seaside Aquarium
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα ασυνήθιστο θέαμα, εντυπωσιακό για όσους το αντίκρισαν, εμφανίστηκε στην ήπια ακτή του βόρειου Όρεγκον, καθώς ένα τεραστίων διαστάσεων πολύχρωμο ψάρι ξεβράστηκε την περασμένη εβδομάδα. Ένα μεγάλο, καθαρό, πολύχρωμο ψάρι Opah – γνωστό και ως φεγγαρόψαρο – με βάρος περίπου 100 lb.

Σύμφωνα με με το ενυδρείο στο Seaside , το φαινόμενο αυτό είναι «σπάνιο στην ακτή του Όρεγκον», μια πόλη στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, όπου εμφανίστηκε. Το ψάρι έχει μήκος μεγαλύτερο από 3 πόδια, με στρογγυλό, πορτοκαλί και ασημί σώμα με λευκές κηλίδες.

seaside aquarium 2
Εικόνα: Seaside Aquarium

Το μέγεθος του ψαριού Opah μπορεί να αυξηθεί σε περισσότερο από 6 πόδια και ζυγίζει πάνω από 600 lb, ζώντας στον ανοιχτό ωκεανό σε τροπικά και θερμοκρασιακά νερά όπου τρέφονται με καλαμάρια και κριλ. Είναι ασυνήθιστο, αν και δεν ακούγεται, για αυτούς να ταξιδεύουν τόσο βόρεια στα κανονικά ψυχρά νερά του βόρειου Όρεγκον.

seaside aquarium 5
Εικόνα: Seaside Aquarium
seaside aquarium 8
Εικόνα: Seaside Aquarium

Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με το Seaside Aquarium, η εμφάνιση των ψαριών προκάλεσε αναταραχή, ωστόσο τώρα καλούν το κοινό να το επισκεφθεί ώστε να το δουν από κοντά. Το συγκεκριμένο ενυδρείο θα διατηρήσει το ζώο μέχρι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ώστε να του κάνουν νεκροτομή για να ανακαλύψουν περισσότερα για το μυστήριο αυτό είδος.

seaside aquarium
Εικόνα: Seaside Aquarium

Πηγή: www.theguardian.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμός: Το μόνο διαβατήριο για να μείνει η χώρα ανοικτή
Επόμενο άρθροΗ τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (Βίντεο)