Αρχική Ζώα Σπάνιο τερατόμορφο ψάρι από τα βάθη των ωκεανών ξεβράστηκε στις ΗΠΑ

Σπάνιο τερατόμορφο ψάρι από τα βάθη των ωκεανών ξεβράστηκε στις ΗΠΑ

0
Ποδοσφαιρόψαρο
Το "ποδοσφαιρόψαρο" που ανέβασε στα social το Crystal Cove State Park
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα σπάνιο κατάμαυρο τερατόμορφο ψάρι που κανονικά ζει στα βάθη των ωκεανών ξεβράστηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και η είδηση έκανε το γύρο των social media.

To λεγόμενο “ποδοσφαιρόψαρο του Ειρηνικού” ή αλλιώς Pacific Football Fish”, μάλλον παίρνει το όνομα του από το μέγεθος και το σχήμα του που προσομοιάζει σε μπάλα ποδοσφαίρου.

Το ψάρι ξεβράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία του προστατευόμενου πάρκου Crystal Cove State Park στη Laguna Beach και το πάρκο ανάρτησε αμέσως τις φωτογραφίες από το σπάνιο εύρημα.

 

Crystal Cove State Park Football Fish
Crystal Cove State Park Football Fish

Όπως αναφέρει το CNN είναι ένα από τα πάνω από 200 είδη αγγελόψαρων που καταγράφονται παγκοσμίως. Ενώ, είθισται να βρίσκεται σε μεγάλα βάθη του ωκεανού.

Πραγματικά θυμίζει “τέρας”, αφού διαθέτει αιχμηρά και μυτερά δόντια που θυμίζουν θραύσματα γυαλιού και μάλιστα μπορεί με το μεγάλο του στόμα να καταπίνει θήραμα ίσο με το μέγεθός του.

Τα αρσενικά εξυπηρετούν μόνο ως “σεξουαλικά παράσιτα”

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Πάρκου, πρόκειται μάλλον για θηλυκό, εξαιτίας και του μίσχου που εξέχει από το κεφάλι του, αλλά και του μεγέθους του. Τα θηλυκά μπορούν να φτάσουν τα 60 εκατοστά!
Ενώ, τα αρσενικά δε μεγαλώνουν πάνω από 2,5 εκατοστά, καθώς ο μοναδικός σκοπός ύπαρξής τους είναι η αναπαραγωγή του είδους!
Μάλιστα, η ανάρτηση εξηγεί, ότι τα αρσενικά προσαρτώνται πάνω στα θηλυκά με τα αιχμηρά τους δόντια, ως “σεξουαλικά παράσιτα” και στο τέλος δε μένει τίποτα από αυτά παρά μόνο οι όρχεις τους που εξυπηρετούν στην αναπαραγωγή!!

Το εύρημα θα παραμείνει στο Κέντρο Ψαριού και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια και θα εξεταστεί για ερευνητικούς σκοπούς.

 

Διαφήμιση