Αρχική Αφιερώματα Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

0
ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ (28)
Διαφήμιση

Το δικαίωμα όλων για ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στα έργα του πολιτισμού και της τέχνης υπερασπίζεται ο Δήμος Χαλανδρίου για έκτη συνεχή χρονιά με τη συνεργασία του με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ρεματιάς για τη δημιουργία προσβάσιμων παραστάσεων στο περιεχόμενο. 

Ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, η συνεργασία αυτή ειδικότερα το περασμένο και το φετινό καλοκαίρι αποκτά για όλους και όλες μας ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ο αποκλεισμός και οι περιορισμοί που μας επιβλήθηκαν για την προστασία μας από τον κορονοϊό, με τις αρνητικές επιπτώσεις τους σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, έπληξαν περισσότερο τα ανάπηρα άτομα, τα οποία βρέθηκαν σε συνθήκες απομόνωσης συχνά απειλητικής για τη διαβίωσή τους.

Παράλληλα, η κρίση που γνωρίζουν σήμερα εξαιτίας των ίδιων συνθηκών οι δημιουργοί, πλήττει επίσης διπλά τους ανάπηρους καλλιτέχνες και τις ανάπηρες καλλιτέχνιδες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Φεστιβάλ Ρεματιάς εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά του για τους δεσμούς που το ενώνουν τα τελευταία χρόνια με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, κάνοντας τη Ρεματιά έναν χώρο πληρέστερης έκφρασης και συμμετοχής, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό ως δύναμη αλληλεγγύης, ανταλλαγής και συμπερίληψης, δίνοντας στην τέχνη τον πραγματικό της προορισμό: να είναι προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους.

Oι προσβάσιμες στο περιεχόμενο εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης ξεκίνησαν ήδη το περασμένο Σάββατο (17/7) με έναν συμβολισμό: τη γιορτή της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων – Μηδενική Ανοχή, για τα δέκα χρόνια από τη γέννησή της.

Τη σκυτάλη της προσβασιμότητας περιεχομένου πήρε την Κυριακή (18/7) η παράσταση Με τις μέλισσες ή με τους λύκους του Θανάση Καμπαγιάννη που παρουσιάστηκε με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓέμισαν οι ακτές της Χαλκιδικής φυσαλίδες – Η απειλή του ευτροφισμού
Επόμενο άρθροΑΡΧΕΛΩΝ: Τι έδειξε ο δορυφόρος για το θαλάσσιο ταξίδι της θαλάσσιας χελώνας Έλλα