Αρχική COVID-19 Eξετάζεται η είσοδος στα αμφιθέατρα με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ – Τι...

Eξετάζεται η είσοδος στα αμφιθέατρα με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ – Τι θα γίνει στα σχολεία

0
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στις σκέψεις του υπουργείου Παιδείας για την είσοδο των φοιτητών στα αμφιθέατρα, την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα».

Η υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι η απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον εμβολιασμό, το «υπερόπλο» κατά της πανδημίας. «Έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 74% των εκπαιδευτικών τους ευχαριστούμε δημοσίως, είναι ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν φτάνει, χρειαζόμαστε και άλλους», είπε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Στην ερώτηση αν η διδασκαλία στα αμφιθέατρα θα γίνεται μόνο για τους εμβολιασμένους φοιτητές, δεν υπήρχε ακόμα σαφής απάντηση καθώς είπε ότι «όλα είναι ανοιχτά, τα συζητάμε όλα» και πρόσθεσε:

«Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης, να μην υπάρχει τηλεκπαίδευση. Είμαστε εναρμονισμένοι πλήρως στο στόχο να επιστρέψουμε στο πανεπιστήμιο. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους».

Εμβολιασμοί άνω των 12 ετών

Μιλώντας για την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, η υπουργός ανέφερε πως ήδη μερικές χώρες το έχουν εφαρμόσει: Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12 με 17 ετών η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά πασά πιθανότητα, και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής των ειδικών, δεν θα κάνει τεστ, όπως συμβαίνει και στα πλοία.

Ωστόσο, όπως είπε, τα self test θα υπάρχουν τα σχολεία, καθώς είναι ένα «εργαλείο» για τους μη εμβολιασμένους, υπενθυμίζοντας ότι «1 στα 2 κρούσματα στη χώρα το ανακαλύπταμε από self test».

Πηγή: Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο “Σήμερα”

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

Διαφήμιση