Αρχική Ελλάδα Ερντογάν: “Θα κάνω ό,τι θέλω” – Απειλές προς ΕΕ – Φιέστα-πρόκληση στην...

Ερντογάν: “Θα κάνω ό,τι θέλω” – Απειλές προς ΕΕ – Φιέστα-πρόκληση στην Κύπρο

0
Ερντογάν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το “διάλειμμα” του καλού συνομιλητή λόγω της τότε επικείμενης συνάντησής  του με Μπάιντεν, ξαναβρήκε τον… εαυτό του.

Στο κάδρο Κύπρος, Ελλάδα, ΕΕ

Εξαπολύει παντού απειλές, με λίαν προκλητικά λόγια. Οι γνωστοί του στόχοι – Ελλάδα και Κύπρος– δεν είναι οι μόνοι που δέχονται τα πυρά. Στο στόχαστρό του είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ακούμε τις συστάσεις της ΕΕ, λέει με έμφαση. Κατά την ομιλία του στον Σαγγάριο, δήλωσε ότι «δεν δέχεται οδηγίες από κανέναν». «Προχθές μίλησα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μου είπε “άκουσα ότι θα πάτε στην Κύπρο”. Της απάντησα “ναι, θα πάω”. Να μου δώσετε και τι να πω” προσέθεσε με ειρωνεία. “Δεν έμαθαν ποιος είμαι.Πότε δόθηκε η εντύπωση πως ο Ερντογάν πραγματοποιεί ομιλίες με οδηγίες;» προσέθεσε.

Απόπειρα συσπείρωσης και γοήτρου για εσωτερική κατανάλωση

Ο ιδιαιτέρως υψηλός τόνος του Τούρκου προέδρου αποσκοπεί κυρίως σε εσωτερική κατανάλωση Η κακή κατάσταση της οικονομίας και της πανδημίας τον έχουν φέρει σε δεινή θέση έναντι των αντιπάλων του. Στη Βουλή δέχεται αυστηρή κριτική από την αντιπολίτευση. Παράλληλα εμφανίζει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές.

Οικόπεδα Κυπριακής ΑΟΖ ΑΠΕ ΜΠΕ

Τι συμβαίνει με ΕΕ

Ο ίδιος διατείνεται ότι μίλησε με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ τα τελευταία 24ωρα είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο Τούρκος πρόεδρος διατρανώνει ότι η Τουρκία δεν θα ακούσει τις συστάσεις της ΕΕ. Θα προβεί άμεσα σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. «Εμείς το δικαίωμά μας το παίρνουμε όπως πρέπει και θα το πάρουμε. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο κυρίως σε όλες εκείνες τις θάλασσες” ανέφερε με νόημα. Πέραν της εσωτερικής σκοπιμότητας, ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται και την απροθυμία της ΕΕ να του επιβάλει ουσιαστικές κυρώσεις, Τα διαφορετικά συμφέροντα εντός των χωρών-μελών ενισχύουν την αποθράσυνσή του.

https://nb.bbend.net/media/news/2019/07/20/999026/main/kypros-1974.jpg

Εκτός ορίων λόγω της επετείου του Αττίλα

Ο Ερντογάν ετοιμάζει εδώ και καιρό προκληκτική φιέστα στην κατεχόμενη Κύπρο. Τη θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου και της τουριικής εισβολής λέει ότι θα βρεθεί αυτοπροσώπως στην Κύπρο. Θα εορτάσει στο ψευδοκράτος την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα προκαλέσει την ελληνική πλευρά. “Με τη θέληση του Αλλάχ στις 20 Ιουλίου θα είμαι στη βόρεια Κύπρο. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη ομάδα» τονίζει.

Εμμένει στα “δύο κράτη”

Ο Τούρκος πρόεδρος εμμένει σε λύση του Κυπριακού με δύο κράτη, θέση που τορπίλισε και την πρόσφατη Πενταμερή υπό τον ΟΗΕ. Τι και εάν ΕΕ και ΟΗΕ -ακόμη και η Μ. Βρετανία– τού διαμηνύουν ότι ποτέ δε θα δεχθούν τέτοια λύση; Ο ίδιος εμμένει, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση. Ζητεί, δηλαδή, την κατάσγηση ενός κράτους-μέλους της ΕΕ και την αντικατάστασή του από δύο υβριδικά κρατίδια. Με απλά λόγια, δε ζητεί μόνον την αναγνώριση της παράνομης κατοχής και εισβολής του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ζητεί και την επιβράβευσή του για την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου! Δυστυχώς, κάπου βρίσκει και ευήκοα ώτα…

Διαφήμιση