Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ανάπλαση ΟΑΚΑ σε πάρκο -Κ. Μητσοτάκης: Επένδυση 43 εκατ. ευρώ (Βίντεο)

Ανάπλαση ΟΑΚΑ σε πάρκο -Κ. Μητσοτάκης: Επένδυση 43 εκατ. ευρώ (Βίντεο)

0
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΟΑΚΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Εικόνα: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Tην καθολική ανάπλαση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ) σε ολυμπιακό πάρκο εξήγγειλε μόλις ο Πρωθυπουργός.

Επένδυση 43 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan για το ΟΑΚΑ ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 43 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου. Την επισκευή του κεντρικού στεγάστρου. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια. Θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης. Να γίνει η πιο σημαντική επένδυση που αφορά την ασφάλεια. Θα ανακαινιστούν και το κλειστό γυμναστήριο, το ποδηλατοδρόμιο, τα γήπεδα τένις. Και θα αλλάξει ο περιβάλλων χώρος” εξήγησε.

Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας

Ο Πρωθυπουργός ανεφέρθη στην εγκατάλειψη και τη μη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Σήμερα «το Ολυμπιακό Κέντρο μετατρέπεται σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας. Με χωριστές γειτονιές για την προπόνηση των αθλητών μας αλλά ανοικτό για την ατομική άθληση και ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού» τόνισε.

Οικολογικός και προσοδοφόρος σχεδιασμός

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχος είναι η οικολογική προσέγγιση να συνδυαστεί με την κερδοφορία. «Καταρχάς οικολογικό, αλλά και σημαντικό αναπτυξιακό έργο.Η παρέμβαση έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα. Σκοπός μας ο προϋπολογισμός του στα τρία χρόνια να είναι ισοσκελισμένος και στα πέντε να παράγει κέρδη” εξήγησε.

Διαφήμιση