Αρχική Καινοτομία ΟΒΙ: Βραβεία σε Έξι Έλληνες εφευρέτες και ερευνητικές ομάδες για τις ευρεσιτεχνίες...

ΟΒΙ: Βραβεία σε Έξι Έλληνες εφευρέτες και ερευνητικές ομάδες για τις ευρεσιτεχνίες τους (Βίντεο)

0
IINNOVATION
Εικόνα: UNSPLASH/ Ramón Salinero
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen,gr

Έξι Έλληνες εφευρέτες και ερευνητικές ομάδες βραβεύτηκαν από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για τις ευρεσιτεχνίες τους. Στο πλαίσιο του 4ου διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη χώρα μας.

Ερευνητικές… καινοτομίες

Οι διαγωνιζόμενοι πήραν μέρος σε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν ερευνητικό πρόγραμμα για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου, εργαζόμενοι σε Μικρομεσαία Επιχείρηση και ως ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα.

Από ΑΠΕ έως αγροδιατροφή

Οι εφευρέσεις που ξεχώρισαν, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών πεδίων. Όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια, η Ορθοδοντική Ιατρική, η Ιατρική, η Αγροδιατροφή. Όλες προέρχονται από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της χώρας. Όπως είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Πάτρα και το Ρέθυμνο. Απτή απόδειξη της καινοτόμου σκέψης και έρευνας πανελλαδικά.

Κίνητρο καινοτόμων ιδέων

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των ερευνητών της χώρας. Και να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για τη δημιουργία καινοτόμων ιδέων σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής. Τα Βραβεία απένειμαν οι κ.κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρώην Πρωθυπουργός,  ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας και ο πρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ Δημήτρης Χρόνης.

ΟΒΙ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συστάθηκε το 1987 (Νόμος 1733/87) με σκοπό να συμβάλει στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας. Παρέχοντας σημαντικές υπηρεσίες στο χώρο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Για την κατοχύρωση των εφευρέσεων στην Ελλάδα χορηγεί:Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, Πιστοποιητικά Υποδείγματος ΧρησιμότηταςΠιστοποιητικά Κατάθεσης Μετάφρασης Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας και άλλους τίτλους προστασίας. Για την καταχώριση των (βιομηχανικών) σχεδίων και υποδειγμάτων στην Ελλάδα χορηγεί σχετικό πιστοποιητικό προστασίας. Λειτουργεί ως γραφείο παραλαβής αιτήσεων για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών και την καταχώριση των (βιομηχανικών) σχεδίων στο εξωτερικό. Παρέχει τεχνολογική πληροφόρηση για τεχνικά, βιβλιογραφικά και  άλλα στοιχεία από Δ.Ε. της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Καταχωρίζει Συμβάσεις Μεταφοράς Τεχνολογίας. Παρέχει συμβουλές και γνωμοδοτήσεις στο κοινό του, συνεργάζεται με ομοειδείς και άλλους Οργανισμούς διεθνώς, για θέματα βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εκδίδει το Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και άλλα ενημερωτικά έντυπα.

 

Διαφήμιση