Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στρατηγικές επενδύσεις 386 εκατ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Στρατηγικές επενδύσεις 386 εκατ. ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

0
ΑΠΕ
Διαφήμιση

Δύο σημαντικά έργα “καθαρής” ενέργειας εγκρίθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Τα έργα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ θα αναλάβουν ο γαλλικός όμιλος TOTAL EREN και η βρετανική εταιρεία SOLAR CENTURY, οι οποίοι θα επενδύσουν 172 εκατ. ευρώ και 214 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα έργα των ΑΠΕ

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΑΠΕ

Η επένδυση της TOTAL EREN, αφορά την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών των εταιρειών EAST PV Α.Ε. και NOTIAS S.A., με 16 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 177 MW στους Νομούς Σερρών και Βοιωτίας (ypodomes.com).

Το δεύτερο έργο είναι ηλιακό και αφορά την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 284 MW της εταιρείας CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS S.A., σε 12 περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών σήμερα ανέρχεται σε 2,7 GW με στόχο να αυξηθεί στα 7,7 GW στα επόμενα 10 χρόνια.

Απλοποίηση των αδειοδοτήσεων

ΑΠΕ

Σύμφωνα με το ypodomes.com, τις επενδύσεις αυτές είχε αναδείξει ο Πρωθυπουργός κατά το προηγούμενο διάστημα προσθέτοντας ότι το 2020 θα πραγματοποιηθεί σημαντική απλοποίηση του αδειοδοτικού πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με στόχο να «ξεκλειδώνουν» πιο εύκολα ανάλογες εμβληματικές επενδύσεις πολλών MW οι οποίες θα επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση και υπηρετούν το στόχο για διείσδυση ΑΠΕ σε ποσοστό 35% έως το 2030.

Διαφήμιση