Αρχική Μεταφορές Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο μέχρι το 2023

Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο μέχρι το 2023

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωσταντίνος Ζέρβας στο Radio North 98 με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου.

«Με μια φωνή έγινε δεκτό αυτό που ζητήσαμε. Προφανώς και η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων θα γίνει στο σταθμό Βενιζέλου. Όπως πρέπει να γίνει και στο σταθμό Αγ.Σοφίας, που τόσα χρόνια… δεν έγινε. Καλώ όλους εκείνους που θέλουν να γίνει το Μετρό να συνταχθούν στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023. Θα είμαι εκεί για να βοηθήσω και για να επιβλέπω και ουαί και αλίμονο εάν δω αβελτηρίες από αυτούς που πρέπει να κάνουν την δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις, υπογράμμισε: «Αυτοί που βρίσκονται στα “κάγκελα”, είναι τα ίδια άτομα που αντιδρούσαν στον Περιφερειακό δρόμο, το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και την Νέα Παραλία. Είναι μια δύναμη συνήθειας να αντιδρούμε για να αντιδρούμε. Θα τους χαρακτήριζα επαγγελματίες ευαίσθητους».

Για τις συγκοινωνίες και τον ΟΑΣΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όσον αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης και τον ΟΑΣΘ, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι: «Μίλησα με τον Υπουργό Μεταφορών κ.Κ.Καραμανλή, υπάρχει η δέσμευση για τα λεωφορεία που θα χρησιμοποιηθούν στον αστικό ιστό μετά τη συμφωνία μεταφοράς συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και σύντομα μάλιστα, τον Ιανουάριο, ενώ με leasing 100 λεωφορείων θα φτάσουμε  σε έναν αριθμό γύρω στα πεντακόσια. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση, δεν γίνεται π.χ. να έχουμε κλείσιμο του ΟΑΣΘ. Πρέπει να εξυπηρετηθεί η κατάσταση μέχρι το 2022 και στο μεσοδιάστημα να αποφασίσουμε τι ΟΑΣΘ θέλουμε. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια έτσι ώστε να γίνουν πιο αξιοπρεπείς οι μεταφορές και να μην στοιχίζουν και ένα κάρο λεφτά στο Δημόσιο.»

Δείτε τη συνέντευξη

Διαφήμιση