Αρχική Ελλάδα Ν. Δένδιας: Στη Χάγη για την ΑΟΖ με την Αλβανία

Ν. Δένδιας: Στη Χάγη για την ΑΟΖ με την Αλβανία

0
ΔΕΝΔΙΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δείγμα καλής γειτονίας χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την από κοινού απόφαση με την Αλβανία για οριοθέτηση της ΑΟΖ με προσφυγή στη Χάγη.

Νέο κεφάλαιο διμερών σχέσεων

“Ελλάδα και Αλβανία ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς τους σχέσεις, με την απόφαση να παραπέμψουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”, τόνισε ο υπουργός. Σε χαιρετισμό του στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Open Society Foundation Albania (OSFA). Με αντικείμενο τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις «Albania and Greece Relations: what do citizens think». «Αυτή η απόφαση είναι υποδειγματική για το πώς μπορούν να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα. Όταν και τα δύο εμπλεκόμενα μέρη επικεντρώνονται στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και στις σχέσεις καλής γειτονίας» ανέφερε, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, ο Νίκος Δένδιας.

tweet DENDIAS

Ιστορικοί δεσμοί

Ξεκινώντας τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Καθώς και στη συμβολή της ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, και των Αλβανών πολιτών που ζουν και ευημερούν στην Ελλάδα. Στη δημιουργία μιας σταθερής γέφυρας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ενώ έκανε ακόμα μνεία στη δωρεά 20.000 εμβολίων για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει σε εστίαση, μπαρ, θέατρα και γήπεδα (Βίντεο)
Επόμενο άρθροEπιστροφή Πικάσο – Μοντριάν στην Εθνική Πινακοθήκη