Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 500 νέα κρούσματα – 100% προστασία του εμβολίου Novavax σε...

Λιγότερα από 500 νέα κρούσματα – 100% προστασία του εμβολίου Novavax σε σοβαρή Covid

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χαμηλά παραμένουν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας καθώς, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είναι λιγότερα από 500. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων. Ενώ παράλληλα, το εμβόλιο της αμερικανικής Novavax προσφέρει 100% προστασία από τη μέτρια ή σοβαρή Covid, σύμφωνα με  αποτελέσματα μεγάλης κλινικής δοκιμής σε ΗΠΑ και Μεξικό.

Χαρακτηριστικά, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 472 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 415.401 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 29 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.081 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 353, εκ των οποίων 64.5% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.563 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 66 (ημερήσια μεταβολή -35.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 106 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός νέων θανάτων από Covid εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από Covid 18 συμπολίτες μας.

Ενώ, από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.443 θάνατοι στη χώρα μας. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοιος γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

Αποτελεσματικότητα Novavax

Την ίδια στιγμή το εμβόλιο της αμερικανικής Novavax εκτιμάται ότι προσφέρει 100% προστασία από τη μέτρια ή σοβαρή Covid-19 και 90,4% έναντι της συμπτωματικής νόσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης κλινικής δοκιμής σε ΗΠΑ και Μεξικό.

Σημειώνεται ότι, το συγκεκριμένο εμβόλιο βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία από όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα κατά της Covid-19. Ενώ, παράλληλα έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να μπορεί να αποθηκευτεί σε απλό ψυγείο για έξι μήνες ή ακόμα και εκτός ψυγείου για 24 ώρες.

Η Ευρώπη δεν έχει παραγγείλει το εμβόλιο της Novavax, ωστόσο η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προσφέρει:

  • 110 εκατομμύρια δόσεις στις ΗΠΑ, 200 εκατ. δόσεις για άλλες πέντε Δυτικές κυβερνήσεις
  • 350 εκατ. δόσεις στο πρόγραμμα Covax για τον εμβολιασμό των φτωχότερων χωρών

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση