Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 1.000 κρούσματα – Αίτημα για χρήση σε εφήβους υπέβαλε η...

Λιγότερα από 1.000 κρούσματα – Αίτημα για χρήση σε εφήβους υπέβαλε η Moderna

0
εμβόλιο - εμβολίου
Εικόνα: pexels.com / Nataliya Vaitkevich
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Λιγότερα από 1.000 κρούσματα καταγράφει για ακόμα μία ημέρα η χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή θεαματική είναι και η συνεχής μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων. Παράλληλα, η αμερικανική Moderna Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την χρήση του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε εφήβους.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 808 κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 410.166 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.681 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αίτημα για χρήση εμβολίου Moderna σε εφήβους

Την ίδια στιγμή η αμερικανική εταιρεία Moderna Inc ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την χρήση του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε εφήβους.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε η εταιρεία, η κλινική δοκιμή σε 3.700 άτομα 12-17 ετών στις ΗΠΑ έδειξε ότι το εμβόλιο mRNA προλαμβάνει το 100% των κρουσμάτων μέτριας ως σοβαρής λοίμωξης.

Αντίστοιχο αίτημα υποβλήθηκε στον Καναδά ενώ πρόκειται να υποβληθεί και στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι, το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα άνω των 18 ετών.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΟΡΕΙΑ

Θεαματική μείωση διασωληνωμένων

Παράλληλα, συνεχίζεται η θεαματική μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων, καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392. Από αυτούς το 63.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.510 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 129 (ημερήσια μεταβολή -22.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, πτωτική τάση παρατηρείται και στον αριθμό νεών θανάτων. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από Covid-19, 24 συμπολίτες μας.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.301 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΡΑΦΙΜΑ

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 159 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση