Αρχική COVID-19 “Κιτρινίζει” ο επιδημιολογικός χάρτης – “Καμπανάκι” Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές

“Κιτρινίζει” ο επιδημιολογικός χάρτης – “Καμπανάκι” Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές

0
Χάρτης 04 06 2021
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ανάγκη άμεσης εμβολιαστικής κάλυψης, τόσο σε μεγαλύτερες ηλικίες, όσο και σε κατοίκους “πορτοκαλί” περιοχών, ήταν σημείο των επισημάνσεων του Νίκου Χαρδαλιά καιτά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, κατά την οποία τοποθετήθηκε και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, 28 από τις 74 περιφέρειες της χώρας βρίσκονται στο πορτοκαλί, το οποίο αυτή την ώρα είναι το χειρότερο επίπεδο για τη χώρα μας, αφού καμία πλέον Περιφέρεια δε βρίσκεται στο κόκκινο και άνω.

Οι 28 αυτές περιφέρειες αναλυτικά είναι: Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα, Κέρκυρα, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης, Νάξος, Τήνος, Άνδρος, Μύκονος, Κάλυμνος, Λέσβος και Αττική (εκτός Νήσων).

Μεγάλη προσοχή σε 4 περιοχές

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων, ώστε να συνεχιστεί η σταθεροποίηση και ο περιορισμός της διασποράς του ιού στην κοινότητα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας μάλιστα μεγάλη προσοχή από τους πολίτες σε 4 περιοχές που σε αντίθεση με τις άλλες, σημειώνεται μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο.

Πρόκειται για τις: Καλαμάτα, Κατερίνη, Ρόδο και Νάξο.

Ενώ, οι κάτοικοι 5 περιοχών εμφανίζονται να μην έχουν πλειοψηφικά εμβολιαστεί, και αυτές είναι: η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, η Σέρρες, η Δράμα.

Επιπρόσθετα, κάτω από τον εθνικό μέσο όρο εμβολιασμών, βρίσκονται 14 συνολικά Περιφέρειες από τις 74 της χώρας και αυτές είναι οι Περιφέρειες: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στις περιοχές αυτές προσφέρονται διαθέσιμα ραντεβού ακόμα και εντός του Ιουνίου, και με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Προσοχή στους κάτω των 40 ετών

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου προειδοποίησε ότι ακόμα είμαστε μακριά από την ανοσία, καθώς όπως είπε τα μισά διεγνωσμένα κρούσματα της εβδομάδας, ήταν ασυμπτωματικά και διαγνώστηκαν μέσω των self tests, και με μέση ηλικία τα 36 έτη.

Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στους ανθρώπους κάτω των 40 ετών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν έχουμε επιστρέψει σε προ πανδημίας συνθήκες και άρα να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους πριν φύγουν για διακοπές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση