Αρχική Ανακύκλωση Έξυπνοι τρόποι για να δώσεις ένα “διάλειμμα” στον πλανήτη φέτος το καλοκαίρι

Έξυπνοι τρόποι για να δώσεις ένα “διάλειμμα” στον πλανήτη φέτος το καλοκαίρι

0
θάλασσα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το καλοκαίρι έφτασε, ο τουρισμός άνοιξε πανιά και έπειτα από μερικούς δύσκολους μήνες με απανωτά lockdown, ήρθε η στιγμή για μερικές μέρες ξεκούρασης. Τι θα έλεγες, όμως αν μαζί με το δικό σου καλοκαιρινό διάλλειμα, έκανε ένα “διάλλειμα” και ο πλανήτης;; Το nationalgeographic προτείνει 4 έξυπνους τρόπους για να δώσεις ένα “διάλλειμα” στον πλανήτη φέτος το καλοκαίρι.

Έξυπνα γυαλιά ηλίου

γυαλιά ηλίου
Εικόνα: unsplash/@ethanrobertson
Φέτος το καλοκαίρι μπορείς να αγοράσεις γυαλιά ηλίου από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία είναι εξίσου στυλάτα και φιλικά προς το περιβάλλον.
Αυτή η “μικρή αλλαγή” στην φετινή σου καλοκαιρινή αγορά είναι μεγάλο “διάλλειμα” για τον πλανήτη.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το μισό του συνολικού βάρους των πλαστικών που επιπλέουν στον ωκεανό.
Άρα ένα ζευγάρι ανακυκλώσιμα γυαλιά ηλίου θα βοηθήσει τον πλανήτη μας να κάνει το δικό του “διάλειμμα”.

Όχι στις τοξίνες

δέρμα

Υπάρχει ένας τρόπος για να προστατεύσεις ταυτόχρονα το δέρμα σου και την θαλάσσια ζωή.

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;

Αποφεύγοντας αντηλιακά που περιέχουν συστατικά όπως η οξυβενζόνη και οκτινοξάτη, γιατί είναι ουσίες οι οποίες όταν καταλήγουν στο νερό, μπορούν να βλάψουν τα κοράλλια και άλλους κατοίκους του ωκεανού.

Όχι στα πλαστικά πιάτα

Μπαμπού

Τα πλαστικά απειλούν τον πλανήτη μας. Μάλιστα, σημειώνεται ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συλλέχθηκαν από τις θάλασσες  33.293 πλαστικά αντικείμενα.

Ενώ, πλαστικά υπολείμματα εντοπίζονται και σε ορισμένα ζώα, όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι φώκιες, οι φάλαινες, αλλά και στα πουλιά και στα ψάρια και στα οστρακοειδή και ως εκ τούτου στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.

Μια μικρή αντικατάσταση στα πλαστικά πιάτα που χρησιμοποιείς, σε ένα πικ-νικ ή σε μία μονοήμερη στην παραλία, με πιάτα φτιαγμένα από φύλλα φοίνικα ή μπαμπού, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον πλανήτη μας.

Εξοπλισμός από φύκια

surf

Πολλοί surfers, επιστήμονες και σχεδιαστές κατασκευάζουν σανίδες τους surf, εξοπλισμό εξωτερικού χώρου και ρούχα από υλικά ανακυκλώσιμα που ενδέχεται να βρίσκονται εντός των ωκεανών.

Μπορείς φέτος το καλοκαίρι να επιλέξεις για τις αγορές σου μερικά από αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

Θυμήσου, επίσης, κάθε φορά που φεύγεις από την παραλία ή το πάρκο να παίρνεις μαζί σου κάθε σκουπίδι ή αντικείμενο που έφερες μαζί σου.

 

Διαφήμιση