Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τρία ελληνικά νησιά στα 12 ασφαλέστερα της Ευρώπης

Τρία ελληνικά νησιά στα 12 ασφαλέστερα της Ευρώπης

0
Κρήτη
Εικόνα: unsplash/Evangelos Mpikakis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο τουρισμός άνοιξε και πάλι τα πανιά του και έπειτα από τόσους μήνες υπό αυστηρό καθεστώς lockdown εξαιτίας της πανδημίας κορονοϊού, ένα ταξίδι φαντάζει η “ιδανική διέξοδος” από την ψυχολογική κούραση των τελευταίων μηνών. Ποια νησιά λοιπόν θεωρούνται τα ασφαλέστερα στην Ευρώπη για παραδεισένιες διακοπές που συνδυάζουν ασφάλεια και αναψυχή αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με το europeanbestdestinations;

Σημειώνεται ότι, τα νησιά επιλέχθηκαν ανάμεσα στους προορισμούς που δεν επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη σε όσους επιδεικνύουν αρνητικό τεστ ή έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, ανάμεσα στα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης βρίσκονται και 3 ελληνικά, Αντίπαξοι, Κρήτη και Κέρκυρα. Ενώ πρώτο στη λίστα έρχεται το πορτογαλικό νησί Μαδέρα.

Μαδέρα – Πορτογαλία

Μαδέρα
Εικόνα: unsplash/
Filipe Gomes

Το νησί Μαδέρα που βρίσκεται στην Πορτογαλία έρχεται πρώτο στη λίστα του europeanbestdestinations με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το europeanbestdestinations:

“Θεωρείται το ασφαλέστερο νησί της Ευρώπης, η Μαδέρα παρέμεινε στην πράσινη ζώνη σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Πολύ γρήγορα, οι περιφερειακές αρχές έλαβαν μέτρα για την προστασία του πληθυσμού (το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη) και ανέπτυξαν καινοτόμα πρωτόκολλα υγείας που στη συνέχεια ενέπνευσαν άλλους προορισμούς.”

Παράλληλα, για να ταξιδέψει κανείς στη Μαδέρα δεν απαιτείται να μείνει σε καραντίνα εάν έχει αρνητικό τεστ Covid-19, αν έχει εμβολιαστεί ή αν έχει αναρρώσει από το Covid-19 τις προηγούμενες 90 ημέρες.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης. Άλλωστε, από το 2013 έχει ανακηρυχθεί 3 στις 4 φορές ως το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης στα World Travel Awards.

Πόρτο Σάντο – Πορτογαλία

Πόρτο Σάντο
Εικόνα: Unsplash/Munish

Δεύτερο στη λίστα με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης έρχεται το Πόρτο Σάντο το οποίο βρίσκεται επίσης στην Πορτογαλία, 50 χλμ. βορειοανατολικά του νησιού της Μαδέρας στο βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

“Για ασφαλείς διακοπές που συνδυάζουν τον ήλιο, την ευεξία, την παραλία, τον αθλητισμό και τη χαλάρωση, το Πόρτο Σάντο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για ασφαλή ταξίδια φέτος. Βραβευμένο για την υπέροχη αμμώδη παραλία του που θεωρείται η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης, το Πόρτο Σάντο είναι ένας μοναδικός προορισμός στον κόσμο,” αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations.

Μάλτα

Μάλτα
Εικόνα: unsplash/Magdalena Smolnicka

Στο νούμερο 3 της λίστας με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης βρίσκεται η Μάλτα με την μεσαιωνική της αύρα και με τις πέτρινες συνοικίες και τα κάστρα.

“Θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη το 2021 αλλά και ένας από τους καλύτερους προορισμούς για εμβολιασμένους ταξιδιώτες και ένας από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς με τις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη. Η Μάλτα είναι προφανώς στο βάθρο των ασφαλέστερων νησιών της Ευρώπης”, σημειώνει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations.

Σημειώνεται ότι η Μάλτα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σοβαρών περιπτώσεων covid-19 ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίπαξοι, Ελλάδα

Αντίπαξοι
Εικόνα: unsplash/
Marina T Alamanou

Οι Αντίπαξοι είναι το πρώτο ελληνικό νησί στη λίστα του europeanbestdestinations για τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης και το τέταρτο κατά σειρά στη συνολική λίστα.

“Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης υπήρξε κινητήρια δύναμη για την αναγνώριση διαβατηρίου εμβολιασμού και τη δημιουργία σαφών προτύπων για ασφαλείς διαμονές στην Ευρώπη. Για την τουριστική περίοδο, η Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα άρει τις κλειδαριές και την καραντίνα. Οι ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν διακοπές, συνδυάζοντας τον ήλιο, τη γαστρονομία, τα κρυστάλλινα νερά, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση.”

Κόρβο – Αζόρες, Πορτογαλία

Αζόρες
Εικόνα: unsplash/Damir Babacic

To νησί Κόρβο, το μικρότερα από τα νησιά στις Αζόρες της Πορτογαλίας έρχεται 5ο στη λίστα με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης.

Πρόκειται για έναν παραδεισένιο προορισμό αφού είναι ένα νησί με τοπία σπάνιας ομορφιάς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations, το Κόρβο είναι το πρώτο νησί στον κόσμο στο οποίο έχει εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού.

Κρήτη, Ελλάδα

Κρήτη
Εικόνα: unsplash/Gaetano Cessati

Στο νούμερο 6 της λίστας με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης βρίσκεται η πανέμορφη Κρήτη, το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο νησί της Ελλάδας.

“Λιγότερο επηρεασμένος από τον ιό Covid σε σχέση με πολλές περιοχές της Ευρώπης, η Κρήτη έχει εφαρμόσει απλά και αποτελεσματικά μέτρα υγείας για να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι”, αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations.

Φλόρες – Αζόρες, Πορτογαλία

Φλόρες, Αζόρες
Εικόνα: unsplash/Kévin et Laurianne Langlais

Στη συνέχεια της λίστας και στο νούμερο 7 έρχεται το νησί Φλόρες το οποίο βρίσκεται επίσης στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

“Το νησί Φλόρες είναι ο ιδανικός προορισμός για ασφαλείς διακοπές και ψηφιακή αποτοξίνωση. Αρκετά εύκολη πρόσβαση από το κύριο νησί της Πόντα Ντελγάδα (1 ώρα 15 με αεροπλάνο), Φλόρες βρίσκεται μαζί με το Κόρβο, στο δυτικότερο σημείο των νησιών του αρχιπελάγους των Αζορών,” αναφέρει το europeanbestdestinations.

Κέρκυρα, Ελλάδα

Κέρκυρα
Εικόνα: unsplash/Karolis Milišauskas

Παρακάτω στη λίστα και στο νούμερο 8 έρχεται ακόμα ένα ελληνικό νησί. Πρόκειται για την Κέρκυρα με τους καταπράσινους λόφους, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.

“Η Ελληνίδα ηθοποιός Άνγκελα Γκερέκου, τώρα Πρόεδρος του Ελληνικού Τουριστικού Γραφείου, περιγράφει το νησί της Κέρκυρας όπου γεννήθηκε ως «προορισμός σε επαφή με τη φύση, ένας προορισμός για μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες, ένας προορισμός που έχει δείξει το δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό» ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον “, αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations.

Λα Γκομέρα, Κανάριοι Νήσοι

Λα Γκομέρα
Εικόνα: unsplash/Johannes Óvegur

Στην 9η θέση για τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης έρχεται το Λα Γκομέρα (μικρός δαύλος στα αραβικά), το έκτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό, δυτικά των βορειοαφρικανικών ακτών.

“Αν λαχταράτε τον ήλιο, την παρθένα φύση, τις άγριες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, τα εξωτικά φυτά, τις ενεργές διακοπές που αναμιγνύονται με τεμπέληδες απογεύματα, καταδύσεις ή περπάτημα, το Λα Γκομέρα είναι μια από τις τάσεις των προορισμών για το 2021,” αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations.

Κόρτσουλα, Κροατία

Κροατία

Στο νούμερο 10 έρχεται το νησί Κόρτσουλα, που είναι η Κόρκυρα Μέλαινα (δηλ. Μαύρη Κέρκυρα) των αρχαίων Ελλήνων και είναι νησί της Κροατίας στην Αδριατική Θάλασσα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations:

“Υπό την ηγεσία της κ. Nikolina Brnjac, Υπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού, η Κροατία τοποθετείται ως ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός για αυτό το καλοκαίρι του 2021.”

“Το έργο που ανέπτυξε ο Υπουργός είναι ξεκάθαρο: επισημάνετε τα «Κροατικά Νησιά ως ζώνη χωρίς Covid». Ένας χάρτης που φιλοξενείται στο www.safestayincroatia.hr δείχνει αποτελεσματικά ότι τα νησιά της Κροατίας παρέμειναν στην πράσινη ζώνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.”

Μενόρκα, Ισπανία

Μενόρκα, Ισπανία
Εικόνα: unsplash/Emilio Garcia

Το νησί Μενόρκα, το μικρό νησί των Βαλεαρίδων νήσων στην Ισπανία, έρχεται 11ο στη λίστα με τα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης.

“Όσον αφορά το Covid, η Μενόρκα παρέμεινε ασφαλέστερη από την ηπειρωτική Ισπανία και ακόμη πιο ασφαλής από τη Μαγιόρκα, το γειτονικό της νησί. Με μια μεγάλη προσφορά ιδιωτικών βιλών με πισίνες, η Μενόρκα ταιριάζει σε όσους θέλουν διακοπές μακριά από μεγάλα θέρετρα,” αναφέρει χαρακτηριστικά το europeanbestdestinations.

Κύπρος

Κύπρος
Εικόνα: unsplash/
tom coe

Τελευταία στη λίστα, άλλα επίσης ανάμεσα στα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης βρίσκεται η Κύπρος, ένα νησιωτικό κράτος της ανατολικής Μεσογείου και το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και έκταση στην Μεσόγειο.

“Ο Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Πέρδιος, πήρε τα πράγματα στα χέρια του, για να διασφαλίσει ότι αυτός ο προορισμός που πρέπει να δείτε στην Ευρώπη μπορεί να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι του 2021, με μέτρα ασφαλείας και απλούς κατανοητούς κανόνες.

Από τις 10 Μαΐου, ταξιδιώτες από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να μείνουν στην Κύπρο, χωρίς καραντίνα κατά την άφιξη. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει απλώς να υποβάλετε το αρνητικό σας τεστ (το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξή σας) ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας“, αναφέρει το europeanbestdestinations.

Διαφήμιση