Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ελληνικό: Εκκίνηση του μεγάλου έργου – Την ερχόμενη εβδομάδα οι υπογραφές

Ελληνικό: Εκκίνηση του μεγάλου έργου – Την ερχόμενη εβδομάδα οι υπογραφές

0
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να “πέσουν” οι υπογραφές για τα έργα ανάπλασης στο Ελληνικό. Σύμφωνα με τη Lamda Development  σήμερα είναι μία «ιστορική ημέρα». Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ, καθώς σήμερα εκδόθηκαν οι τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ . Παράλληλα διευθετήθηκαν με το ΤΑΙΠΕΔ τα θέματα που σχετίζονται με την αναβλητική αίρεση που αφορά στην άδεια λειτουργίας του καζίνου.

Έως τις 25 Ιουνίου

Στις 25 Ιουνίου θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τιμήματος, δηλαδή 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταφοράς των μετοχών. Ως προκαταβολή για την πώληση του 100% της θυγατρικής του εταιρείας Ελληνικόν ΑΕ, συνολικής αξίας 915 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η εγγυητική επιστολή, των 347 εκατ. ευρώ.

Πράσινο φως από το ΣτΕ

Επιπροσθέτως, τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγουν το δρόμο για τη συνέχιση των έργων στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Μετά την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, και το Ε’ Τμήμα έδωσε την έγκριση να προχωρήσουν οι εργασίες, απορρίπτοντας τις προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

ELLHNIKO

Από το ΣτΕ έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις υπέρ των Lamda Development, Ελληνικό Α.Ε., Hellinikon Global και ΤΑΙΠΕΔ.

Τι λέει η Lamda Development

«Το Ελληνικό είναι ένα έργο που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη. Στόχος μας η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης. Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περίπατου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους».

Καμπάνιες ενημέρωσης

Η Lamda Development ξεκινά σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Οι δύο πρώτες θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου. Θα αφορούν στα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου. Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2014 η Lamda Development υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.». Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού».

Διαφήμιση