Αρχική Τεχνολογία Καταργούνται τα Windows 10 το 2025

Καταργούνται τα Windows 10 το 2025

0
WINDOWS10
Εικόνα: UNSPLASH/Panos Sakalakis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Καταργούνται τα Windows 10. Η αμερικανική εταιρεία Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον Ιούνιο μια νέα μείζονα αναβάθμιση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος. Για αυτό και θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 10 το φθινόπωρο του 2025.

Στοπ στις αναβαθμίσεις

Όταν τα Windows 10 είχαν κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2015, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να είναι η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος της. Για αυτό και θα υφίστατο διαδοχικές αναβαθμίσεις. Όμως τώρα ξεκαθαρίστηκε ότι από τις 14 Οκτωβρίου 2025 και μετά δεν θα υπάρξουν νέες αναβαθμίσεις. Για λόγους ασφαλείας είτε στην οικιακή έκδοση (Home) είτε στην επαγγελματική (Pro).

Χωρίς κόστος

Τα Windows 10 ήταν τα πρώτα που ονομάστηκαν «τα Windows ως υπηρεσία», επειδή το λογισμικό τους ανανεώνεται βαθμιαία χωρίς έξτρα κόστος για τον χρήστη. Αυτή τη στιγμή η νεότερη έκδοση είναι τα Windows 10 21H1, η οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υποστηρίζεται έως το Δεκέμβριο του 2022.
Τελικά στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με το BBC, δεν θα ανακοινωθεί απλώς μια μείζων αναβάθμιση (21Η2) των Windows 10 για το δεύτερο εξάμηνο τους 2021. Ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα και ο υπεύθυνος νέων προϊόντων Πάνος Πανάι πιθανώς θα ανακοινώσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Windows 11 ή άλλο όνομα;

Μερικοί αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι αυτό μπορεί να μην ονομαστεί Windows 11, αλλά να πάρει άλλη ονομασία. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα Windows 10. Τα παλαιότερα πολύ δημοφιλή Windows 7 είχαν αποσυρθεί το 2020, αν και . Ωστόσο, οι επιχειρήσεις μπορούν να πληρώνουν τη Microsoft για να συνεχίσουν να λαμβάνουν ανανεώσεις των επαγγελματικών εκδόσεων Professional και Enterprise.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνικό: Εκκίνηση του μεγάλου έργου – Την ερχόμενη εβδομάδα οι υπογραφές
Επόμενο άρθροΤαξίδια με ιστιοφόρα στον… ωκεανό του διαστήματος