Αρχική Επιχειρείν Ελληνικό: Εκκίνηση των μεγάλων έργων – Έως 70.000 νέες θέσεις εργασίας

Ελληνικό: Εκκίνηση των μεγάλων έργων – Έως 70.000 νέες θέσεις εργασίας

0
ΕΛΛΗΝΙΚΟ2
Εικόνα: Lamda Development
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την εκκίνηση μεγάλων έργων στο Ελληνικό ανακοίνωσε η Lamda Development. Πρόκειται, αυτήν τη στιγμή, για το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που θα δημιουργήσει έως 70.000 νέες θέσεις εργασίας.

Α’ δόση στις 25 Ιουνίου

Στις 25 Ιουνίου θα καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο η πρώτη δόση του τιμήματος, 300 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η Εγγυητική Επιστολή των 347 εκατ. ευρώ.  Παράλληλα, τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξαν το δρόμο για τη συνέχιση των έργων στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Μετά την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, και το Ε’ Τμήμα έδωσε την έγκριση να προχωρήσουν οι εργασίες, απορρίπτοντας τις προσφυγές κατοίκων της περιοχής.

ELLHNIKO

Από το ΣτΕ έγιναν δεκτές οι παρεμβάσεις υπέρ των Lamda Development, Ελληνικό Α.Ε., Hellinikon Global και ΤΑΙΠΕΔ.

Διαδικτυακές παρουσιάσεις

Στόχος είναι η δημιουργία, όπως έχει αναφερθεί από την Lamda Development, μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Για αυτό και ξεκινά σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Οι δύο πρώτες θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν στα αρχιτεκτονικά σχέδια. Θα παρουσιάζουν τον οικιστικό πύργο και το σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου. Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2014 η Lamda Development υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.». Σκοπός του έργου είναι η ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού»

Εκκίνηση έργων

Τα έργα που ξεκινούν είναι:

  • Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Το παράκτιο μέτωπο
  • Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική. Με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
  • Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο. Στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  •  Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά
  • Δύο ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη
  • Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες)
  • Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Οδυσσέα Αθανασίου στόχος είναι «η δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τμ. Ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση».

Νέες θέσεις εργασίας

Με την έναρξη του έργου δημιουργούνται 10.000 θέσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του, οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000. Στη φάση ολοκλήρωσης θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας από μεγάλο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών.

Η ανάπλαση του Ελληνικού σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, θα εισφέρει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρώ έσοδα σε φόρους στο κράτος στον χρονικό ορίζοντα υλοποίησής του.

Διαφήμιση