Αρχική Ζώα Η ταινία που στοχεύει στην απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα (Βίντεο)

Η ταινία που στοχεύει στην απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα (Βίντεο)

0
κουνέλια
Εικόνα: pixabay/SimonaR
Διαφήμιση

ecozen.gr

Οι δημιουργοί του Χόλιγουντ και οι σταρ του κινηματογράφου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με την Humane Society International για να παράγουν μια ισχυρή ταινία μικρού μήκους, #SaveRalph, για να τερματίσουν τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής.

Αν και απαγορεύεται σε 40 χώρες, η πρακτική εξακολουθεί να είναι νόμιμη στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου και ακόμη και επιστρέφει σε ορισμένες περιοχές, υποβάλλοντας αμέτρητες χιλιάδες ζώα σε άσκοπα βάσανα και θάνατο.

Η εκστρατεία

Οι Taika Waititi, Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn, Pom Klementieff, Tricia Helfer και άλλοι έχουν έρθει μαζί για να βοηθήσουν το HSI να το αλλάξει παρέχοντας τις φωνές για την ταινία #SaveRalph, η οποία στοχεύει να ρίξει φως στα δεινά τα οποία τα ζώα υπομένουν και παρακινούν τους καταναλωτές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην αποστολή του HSI ώστε να το απαγορεύσει.

Η ταινία κυκλοφορεί επίσης στα Πορτογαλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Βιετναμέζικα με τους Rodrigo Santoro, Gad Elmelah, Denis Villeneuve, George Lopez και άλλους να υποδύονται τους χαρακτήρες σε αυτές τις γλώσσες και η Maggie Q να παρέχει ένα βίντεο μήνυμα υποστήριξης.

Humane Society International

Ο πρόεδρος της Humane Society International, Jeffrey Flocken, λέει: «Το Save Ralph είναι μια κλήση αφύπνισης. Τα ζώα εξακολουθούν να υποφέρουν για καλλυντικά και τώρα είναι η ώρα να έρθουμε μαζί για να το απαγορεύσουμε παγκοσμίως. Σήμερα έχουμε μια πληθώρα αξιόπιστων, cruelty-free προσεγγίσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για να κάνουμε ζώα να υποφέρουν να δοκιμάσουν καλλυντικά ή τα συστατικά τους».

Στην ταινία παρουσιάζεται ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του HSI, Ralph, σε συνέντευξη καθώς περνά την καθημερινή του ρουτίνα ως «δοκιμαστής» σε εργαστήριο τοξικολογίας.

Η εκστρατεία #SaveRalph του HSI αντιμετωπίζει το ενοχλητικό ζήτημα των δοκιμών σε ζώα χρησιμοποιώντας την ιστορία ενός κουνελιού για να ρίξει φως στην κατάσταση των αμέτρητων κουνελιών και άλλων ζώων που υποφέρουν αυτή τη στιγμή σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Προσελκύει τους θεατές να βοηθήσουν στην απαγόρευση της δοκιμής καλλυντικών σε ζώα μια για πάντα.

Το δυνατό μήνυμα της ταινίας

Ο σκηνοθέτης, Spencer Susser δήλωσε: «Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα σχετικά με το animation stop-motion είναι ότι κάθε πλαίσιο είναι μια επιλογή. Δυστυχώς, τα ζώα δεν έχουν αυτήν την επιλογή, αλλά η μαγεία της στάσης-κίνησης μας δίνει τα εργαλεία για να δώσουμε στον Ralph μια φωνή. Είναι τόσο σημαντικό που ο Ralph αισθάνεται αληθινός γιατί εκπροσωπεί αμέτρητα πραγματικά ζώα που υποφέρουν καθημερινά. Ελπίζουμε ότι το κοινό θα κινηθεί για να ακολουθήσει την εκστρατεία της Humane Society International για την απαγόρευση της δοκιμής καλλυντικών σε ζώα μια για πάντα».

Ο Ricky Gervais λέει: «Οι δοκιμές σε ζώα με κάνουν μόνο θυμωμένο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να στάζουν χημικά στα μάτια των κουνελιών ή να δοκιμάζουν προϊόντα σε αρουραίους μόνο για να κάνουν κραγιόν και σαμπουάν. Η επιστήμη έχει εξελιχθεί αρκετά για να μας δώσει λύσεις χωρίς δοκιμές σε ζώα και για να τερματίσουμε αυτήν την τρομερή σκληρότητα – ήρθε η ώρα για την ανθρωπότητά μας να καλύψει τη διαφορά».

Η εκστρατεία επικεντρώνεται σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Καναδά, της Χιλής, του Μεξικού, της Νότιας Αφρικής και 10 χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, με οργανώσεις εταίρους:

  • την Ανθρωπιστική Εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών και
  • το Ανθρωπιστικό Κοινωνικό Νομοθετικό Ταμείο, που επικεντρώνεται στη νομοθεσία στο HSI των ΗΠΑ είναι επίσης υποστηρίζει απαγορεύσεις που ισχύουν ήδη, όπως στην Ευρώπη όπου οι αρχές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα νομικό κενό, απαιτώντας νέες δοκιμές σε ζώα καλλυντικών συστατικών σύμφωνα με τη χημική νομοθεσία.

Ο Ralph θα σώσει εκατομμύρια ζώα

Το #SaveRalph θα φέρει στο προσκήνιο όλες αυτές τις χώρες, οδηγώντας τις προς ένα  μέλλον χωρίς σκληρότητα.

Ο Joseph Mayson, διευθυντής εκστρατείας της HSI-Africa, λέει: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει ευτυχές τέλος για ζώα όπως ο Ralph, αλλά δουλεύοντας μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένα ζώο δεν θα υποφέρει ποτέ ξανά στο όνομα της ομορφιάς. Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι οι εταιρείες είναι το πρόβλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελούν ζωτικό μέρος της λύσης. Είναι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν και οι ηγέτες των βιομηχανιών όπως οι Lush, Unilever, P&G, L’Oréal και Avon συνεργάζονται μαζί μας για να εξασφαλίσουμε ουσιαστικές απαγορεύσεις δοκιμών σε ζώα σε πολλές από τις πιο σημαντικές αγορές ομορφιάς στον κόσμο. Προσλάβαμε τον Ralph ως εισηγητή μας για να μας βοηθήσει να φτάσουμε αυτούς τους νόμους στη γραμμή τερματισμού.

Πηγή: Green Times, 

Διαφήμιση