Αρχική Πολιτισμός ΔΟΔ: Καταγγελία για σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων και αθλητών εν όψει...

ΔΟΔ: Καταγγελία για σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων και αθλητών εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

0
Ολυμπιακοί αγώνες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε έγγραφη καταγγελία για σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων και αθλητών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων προχώρησε η ΔΟΔ. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων απέστειλε επιστολή προς  τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τι λέει η επιστολή

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το Συμβούλιο Ισότητας των Φύλων της Ομοσπονδίας απευθύνονται στη ΔΟΕ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τις σεξιστικές διακρίσεις που παρατηρούνται στον χώρο του αθλητισμού. Με αποτέλεσμα την παρενόχληση των γυναικών δημοσιογράφων κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.  Ως παράδειγμα, σας παραθέτουμε τις  καμπάνιες ενημέρωσης για το θέμα, που έχουν γίνει στη Βραζιλία και στη Γαλλία.

Απαραίτητη η δέσμευση όλων

…Θεωρούμε ότι μια παγκόσμια διοργάνωση του βεληνεκούς των Ολυμπιακών Αγώνων απαιτεί τη δέσμευση όλων για τη διασφάλιση της σωστής συμπεριφοράς όλων. Συνεπώς, καλούμε την Επιτροπή να διασφαλίσει την εξάλειψη των σεξιστικών διακρίσεων. Με κάθε μέσον που διαθέτει και να λάβει άμεσα μέτρα, Για την περίπτωση που εκδηλωθούν απειλές, παρενοχλήσεις ή περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Προληπτικά μέτρα

…Ανησυχούμε για την ασφάλεια των γυναικών δημοσιογράφων και των αθλητριών. Επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας, όχι μόνο για αυτούς τους συγκεκριμένους Αγώνες, αλλά και για όσους θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε μαζί σας για ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα. Που αφορούν τους δημοσιογράφους, τις αθλήτριες και τους αθλητές.

600.000 δημοσιογράφοι – 140 χώρες

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους, σε περισσότερες από 140 χώρες, σε όλο τον κόσμο. Η ΔΟΔ προηγουμένως είχε, επίσης, καταγγείλει το Τόκιο για την επικείμενη παρακολούθηση των δημοσιογράφων κατά τους Αγώνες.

 

Διαφήμιση