Αρχική COVID-19 Ανάρπαστα τα εμβόλια στους 25-29 – Έρχονται τα προνόμια εμβολιασμένων;

Ανάρπαστα τα εμβόλια στους 25-29 – Έρχονται τα προνόμια εμβολιασμένων;

0
εμβόλιο - εμβολίου
Εικόνα: pexels.com / Nataliya Vaitkevich
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Υψηλή προσέλευση σημειώθηκε στην πλατφόρμα των ραντεβού για εμβόλιο κατά της Covid από τα άτομα ηλικίας 25-29, που έχει ανοίξει από χθες το πρωί. Ενώ την ίδια στιγμή, η εφαρμογή των προνομίων για τους εμβολιασμένους φαίνεται να είναι προ των πυλών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των ραντεβού για αυτή την ηλικιακή ομάδα προσέγγισε τα 70.984 ως το απόγευμα χθες.

Από αυτά:

  • 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer
  • 10.724 σε εκείνο της Moderna
  • 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson

Σημειώνεται ότι, από χθες το πρωί η ηλικιακή ομάδα των 25-29 μπορεί να κλείσει ραντεβού με τα εμβόλια Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson εκτός από αυτό του AstraZeneca, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18-24, με αποτέλεσμα να επισπευστεί το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Πάνω από 400.000 νέα ραντεβού

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, συνολικά ανοίγουν 420.000 νέα ραντεβού από τα οποία:

  • τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Pfizer,
  • τα 96.300 της Johnson and Johnson και
  • τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Προνόμια εμβολιασμένων

Η εφαρμογή της πολιτικής για τα προνόμια εμβολιασμένων είναι προ των πυλών. Πρόκειται για ορισμένες “διευκολύνσεις” που θα έχουν όσο εμβολιάστηκαν, προκειμένου να δοθεί το κίνητρο και η ώθηση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, “αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα” όταν όπως πρόσθεσε “όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο“.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή του υπουργείου Υγείας θα συζητήσει με κάθε λεπτομέρεια το επόμενο διάστημα πως θα μπορέσει να παράσχει διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.

Τα σενάρια γύρω από τα προνόμια που αναμένεται να δοθούν στους εμβολιασμένους είναι πολλά.

Μάλιστα, κάποιοι κάνουν λόγο για την πρόταση οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, κάποια σενάρια που θα αφορούν όσους έχουν έχουν πλήρως εμβολιαστεί, στα οποία προφανώς και προστεθούν και άλλα το επόμενο διάστημα είναι τα εξής:

  • Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους
  • Να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα
  • Να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.
  • Να μπορούν εισέρχονται χωρίς τεστ σε διάφορους χώρους, όπως γήπεδα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση