Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Ομιλία Πρωθυπουργού (Βίντεο)

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Ομιλία Πρωθυπουργού (Βίντεο)

0
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Eικόνα: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Γλυφάδα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου τόνισε τη σημασία που έχει «να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν το μέσο που εξ ορισμού είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον». «Αρκεί να δει κανείς πόσοι ποδηλάτες υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, για να διαπιστώσει πόση απόσταση πρέπει να διανύσουμε» εξήγησε. Υπενθύμισε τα κίνητρα που έχουν δοθεί για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Η ανάπλαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Το συντονισμό των εμπλεκόμενων δήμων έχει η Περιφέρεια Αττικής.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/podilatodromoi.png.webp?itok=s7mt_S6K
Ο Πρωθυπουργός εστίασε στον σχεδιασμό ενοποίησης των δημόσιων χώρων του παράκτιου μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο. Με την κατασκευή ενιαίου ποδηλατόδρομου- πεζόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων. Η πρώτη φάση του εντυπωσιακού έργου θα είναι το τμήμα 22 χιλιομέτρων που θα συνδέει το ΣΕΦ μέχρι τα 3Β, δηλαδή τη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη.

Σύνδεση Πειραιά – Βουλιαγμένης

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το έργο σύνδεσης του Πειραιά -σε πρώτη φάση- με τη Βουλιαγμένη και σε δεύτερη φάση μέχρι το Σούνιο.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/paraliako-1.png.webp?itok=__Hl9aK3

 

«Αυτό το έργο έχει σημασία γιατί σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα και είναι να απορεί κανείς γιατί μας πήρε τόσες δεκαετίες» επισήμανε.

Προτεραιότητα οι αστικές αναπλάσεις

Ο κ. Μητστοτάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι. Αντίστοιχης σημασίας χαρακτήρισε και το παραλιακό μέτωπο. «Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον που θα προσφέρει ποιότητα ζωής» τόνισε.

Ολιστική αντιμετώπιση

«Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει» είπε με έμφαση. «Καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό».
Σημαντική χαρακτήρισε και την εκπαίδευση των παιδιών. «Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούρια γνωστικά αντικείμενα όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Διαφήμιση