Αρχική Ειδήσεις 24ωρη απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Παραλύει όλη η χώρα

24ωρη απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο – Παραλύει όλη η χώρα

0
ÁÐÅÑÃÉÁÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÇÓ ÅÑÃÁÔÉÊÇÓ ÐÑÙÔÏÌÁÃÉÁÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÄÅÄÕ ÊÁÉ ÔÏ ÅÊÁ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Εικόνα: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Σε απεργιακό πυρετό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα. Σύσσωμα τα συνδικάτα έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση κατάφερε να τους ενώσει εναντίον της. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα. Που “καταργεί το 8ωρο και τις ΣΣΕ”, ενώ θέτει φραγμό “ακόμη και στην επαναπρόσληψη παρανόμως απολυθέντος, ενάντια σε δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει”.

Ποιοι απεργούν σήμερα

Σήμερα απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με απόφαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και των κατά τόπους εργατικών κέντρων. Επίσης, απεργούν οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) και οι έτεροι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, Τεράστια προβλήματα θα υπάρχουν στις μετακινήσεις, λόγω της απεργίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα λιμάνια.

ΜΜΜ

Εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα θα είναι μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται 9:00-21:00.

Πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία. Τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) συμμετέχουν στην απεργία από τις 00:01 έως τις 24:00.

ΜΜΕ

«Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα. Μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα. Απεργούμε από τις 5:30 της Πέμπτης έως τις 5:30 π.μ. της Παρασκευής. Σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά,σε ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα, γραφεία Τύπου” αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

Σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες

Στην απεργία συμμετέχουν και το προσωπικό των κρατικών νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αναμένεται να υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, οι πολεοδομίες, οι δήμοι, οι νομαρχίες και τα υπουργεία.

Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί ο ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό. Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής θα εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ,. Κανονικά θα διεξαχθούν και τα υπεραστικά δρομολόγια.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 (πλατεία Κλαυθμώνος ), με σύνθημα «Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους , ανάπτυξη δε γίνεται». Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:00 (Προπύλαια), με  σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα». Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα καλούν έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Διαφήμιση