Αρχική Μεταφορές Απεργία 10 Ιουνίου: Πώς (δε) θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία 10 Ιουνίου: Πώς (δε) θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

0
tram
Εικόνα: UNSPLASH/Nathan J
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Πέμπτη 10 Ιουνίου) ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναλυτικά

  • Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) και τα τρόλεϊ.
  • Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.
  • Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Η κινητοποίηση επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου. Στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας» δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους.
«Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. Όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας» επισημαίνουν τα σωματεία εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες.
Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) σημειώνει πως το νομοσχέδιο όχι μόνο απορρυθμίζει την αγορά εργασίας αλλά και επιβάλλει μια μορφή σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους».
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ.

 

Διαφήμιση