Αρχική Καταστροφές Συστάσεις για την πυρκαγιά από το υπουργείο Υγείας

Συστάσεις για την πυρκαγιά από το υπουργείο Υγείας

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε συστάσεις προς τους πολίτες για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην Κορινθία και την Αττική δίνει το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα:

Άτομα αυξημένου κινδύνου

θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Ειδικά οι πάσχοντες με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

 Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Συστάσεις για τον καθαρισμό των οικιών μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς

Σε ό,τι αφορά  τον καθαρισμό των οικιών κατόπιν εκδήλωσης πυρκαγιάς πρέπει:

  •  Να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες στα προϊόντα καθαρισμού, να χρησιμοποιούνται είδη ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκα, προστατευτικά γυαλιά) και τα παιδιά και τα κατοικίδια να κρατιούνται σε απόσταση.
  • Να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός/ εξαερισμός στον χώρο. Καπνός, οσμές, αιθάλη/στάχτη: Τα υπολείμματα καπνού μπορεί να παραμείνουν για καιρό και να χρειαστεί να καθαριστούν οι οικίες σας πολλές φορές. Προτείνεται η τοποθέτηση μικρών πιάτων με ξίδι στο σπίτι για να απορροφήσουν τις οσμές
  • Γενική καθαριότητα: Οι επιφάνειες να σκουπίζονται με υγρό και στη συνέχεια στεγνό πανί.
  • Προτείνεται η αλλαγή και ο καθαρισμός όλων των φίλτρων των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
  • Τοίχοι: Να πλένονται με άφθονο νερό και σαπούνι.
Διαφήμιση