Αρχική Ειδήσεις Το δράμα στην Ισπανία σε μία φωτογραφία – Ο αστυνομικός που έσωσε...

Το δράμα στην Ισπανία σε μία φωτογραφία – Ο αστυνομικός που έσωσε μισοπνιγμένο βρέφος

0
Ισπανία διάσωση βρέφους
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το γύρω του κόσμου έχει κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία του Χουάν Φρανθίσκο, αστυνομικού της ισπανικής Guardia Civil που κρατά στα χέρια του ένα παιδί, μόλις τριών μηνών, σχεδόν πνιγμένο και εντελώς χλωμό. Η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτυπώνει την ανείπωτη ανθρωπιστική τραγωδία που λαμβάνει χώρα στις ακτές της Ισπανίας, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να ξεφύγουν από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

“Πήραμε το μωρό, ήταν κρύο, παγωμένο, μόλις που κουνιόταν”.  Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε ο Χουάν τη διάσωση του νεογέννητου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, “μερικές φορές δεν ξέραμε αν αυτό που βλέπαμε ήταν σακίδια, ρούχα ή μωρά. Ήταν τραυματική εμπειρία“.

Η ισπανική Guardia Civil ανέφερε ότι ο αξιωματικός Χουάν Φρανθίσκο, απομάκρυνε το “παγωμένο” αγοράκι από τον ωκεανό κοντά στον θύλακα της Θέουτα το απόγευμα της Τρίτης, αφού η μητέρα του πήδηξε στα παγωμένα νερά έχοντας το μωρό μαζί της στην πλάτη της.

Το αγόρι κατάφερε να ζήσει, όπως αναφέρει η Dailymail, και να χωθεί ξανά στην αγκαλιά της μητέρας του η οποία το είχε χάσει όταν πήδηξε στη θάλασσα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η αστυνομία το συγκεκριμένο βρέφος ήταν μόνο ένα από τα παιδιά και τα βρέφη που έσωσαν οι φρουροί, ενώ αρκετά άλλα δεν τα κατάφεραν.

Ρεκόρ αφίξεων με 8.000 άτομα

Σημειώνεται ότι, την τρίτη, καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων, καθώς στην πόλη Θεούτα έφτασαν από το Μαρόκο 8.000 άτομα.

Η Ισπανία κατέβασε τον στρατό στη Θέουτα, με αποτέλεσμα να καταγραφούν θλιβερές εικόνες με στρατιώτες να δέρνουν και να συλλαμβάνουν ανθρώπους οι οποίοι είχαν μόλις διασχίσει είτε κολυμπώντας είτε με σχεδίες το δύσκολο θαλάσσιο πέρασμα.

Μάλιστα, οι ισπανικές αρχές προχώρησαν σήμερα σε μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική οι οποίοι πέρασαν στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα από το Μαρόκο.

Παράλληλα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι 4.800 από τους περισσότερους από 8.000 μετανάστες που πέρασαν στη Θέουτα τις προηγούμενες δύο ημέρες έχουν απελαθεί και οι δυνάμεις ασφαλείας και από τις δύο πλευρές έχουν παρέμβει για να εμποδίσουν την είσοδο άλλων.

Διαφήμιση