Αρχική COVID-19 Στη Σύνοδο Κορυφής πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Στη Σύνοδο Κορυφής πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

0
Eικόνα: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το πράσινο πιστοποιητικό και οι πατέντες των εμβολίων αποτελούν εκ των βασικών θεμάτων στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής. Οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να αποφασίσουν περί του Οδικού Χάρτη της ΕΕ για την Κοινωνική Συνοχή την ερχόμενη δεκαετία. Παράλληλα καλούνται να καταλήξουν το πώς θα ισχύσει στα κράτη-μέλη το πράσινο πιστοποιητικό και εάν υπάρχει περίπτωση κοινής γραμμής για τις πατέντες των εμβολίων.

Μάχη κατά της πανδημίας

Η ελληνική πλευρά επισημαίνει την ανάγκη στήριξης των πληττόμενων εργαζομένων και επιχειρήσεων, λόγω Covid-19, μέσω δέσμης μέτρων. Η φιλοσοφία αυτή αποτυπώνεται και στο ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εστιάζει στον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.
Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνει μέρος στις εργασίες της ολομέλειας της Συνόδου. Αύριο θα συμμετάσχει στην άτυπη σύσκεψη των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Θα ακολουθήσει η τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση