Αρχική COVID-19 Σιγκαπούρη: Εγκρίθηκε τεστ αναπνοής που εντοπίζει την Covid σε λιγότερο από 1′...

Σιγκαπούρη: Εγκρίθηκε τεστ αναπνοής που εντοπίζει την Covid σε λιγότερο από 1′ – Βίντεο

0
TEST COVID
screengrab via CGTN
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα τεστ αναπνοής που εντοπίζει την covid-19 μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό εγκρίθηκε προσωρινά από τις αρχές της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με την τοπική start up που ανέπτυξε το προϊόν.

Πρόκειται για ένα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού μέσω της αναπνοής, που σύμφωνα με την πιλοτική κλινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

Μάλιστα, η Breathonix, μια εταιρεία του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ότι τώρα συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ξεκινήσει η δοκιμαστική χρήση του προϊόντος σε ένα από τα μεθοριακά περάσματα με τη Μαλαισία.

Η συσκευή διαθέτει στόμια μίας χρήσης ώστε να αποφεύγεται η μόλυνση των χρηστών.

Έτσι, αφού ο ενδιαφερόμενος φυσήξει μέσα στη συσκευή, αυτή αναλύει τα χημικά συστατικά της αναπνοής για να καθορίσει αν κάποιος έχει μολυνθεί από την covid-19 ή όχι.

Όποιος βγαίνει θετικός στο τεστ αυτό, θα πρέπει να υποβάλλεται και σε μοριακό τεστ, εξήγησε η Breathonix.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς για τη χρήση του τεστ της και έκανε λόγο για μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.

Άλλες χώρες, όπως η Ινδονησία και η Ολλανδία, έχουν αναπτύξει αντίστοιχα τεστ που εντοπίζουν την covid-19 μέσω της αναπνοής.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση