Αρχική Ειδήσεις Σχολεία: Τέλος μαθημάτων 2 Ιουνίου για Γ’ Λυκείου – 14 Ιουνίου οι...

Σχολεία: Τέλος μαθημάτων 2 Ιουνίου για Γ’ Λυκείου – 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες

0
class
Εικόνα: UNSPLASH/Nam Hoang
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στις 2 Ιουνίου κλείνουν τα σχολεία για τη Γ’ Λυκείου. Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, το διδακτικό έτος ημερήσιων και εσπερινών γυμνασίων και λυκείων ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου,

Τι προβλέπεται

«Τελευταία ημέρα μαθημάτων για το φετινό διδακτικό έτος των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ορίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021. Για τη Γ’ τάξη όλων των λυκείων τα μαθήματα θα λήξουν την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021».
Οι Πανελλήνιες 2021 ξεκινούν στις 14 Ιουνίου για τα Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ, ενώ μία ημέρα αργότερα για τα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί άλλη ημερομηνία. Η πίεση των μαθητών και των γονέων τους ανάγκασε το υπουργείο Παιδείας να επισπεύσει το τέλος των μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου. Και αυτό ώστε να μεσολαβήσει ένα διάστημα εύλογο έως την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Αιτήσεις μετεγγραφής φοιτητών

Από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στις 15:00 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης φοιτητών. Αφορά μόνον στις ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές).  Η μέσω της ίδιας εφαρμογής στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των ιδρυμάτων (username) και (password).

Διαφήμιση