Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιά: Άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες έως 6.600 ευρώ

Πυρκαγιά: Άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες έως 6.600 ευρώ

0
SHINOS1
Εικόνα: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ενίσχυση όλων όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Κορινθία και τη δυτική Αττική ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα θα δοθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής,, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας βρίσκεται ως επικεφαλής  του κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή.

Επί της διαδικασίας

Η ενίσχυση θα δοθεί αμέσως την πρώτη καταγραφή των ζημιών, ξεκινώντας από το Αλεποχώρι. Σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μετά θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών. Καθώς και τη στεγαστική συνδρομή, την οικιστική στήριξη και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται επίσης από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

SHINOS12
Εικόνα: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Αναδασωτέες εκτάσεις τα καμένα

Ειδική πολεοδομική μελέτη, με σκοπό να αποτυπωθούν και να οριοθετηθούν τα ρέματα και οι χείμαρροι που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή θα εκπονήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, το υπουργείο προχωρά αμέσως στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος . Είτε μέσω φυσικής αναγέννησης είτε μέσω τεχνητής αναδάσωσης, καθώς και στη δρομολόγηση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΛΓΑ προχωρούν στην καταγραφή των ζημιών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής. Ειδική μνεία έγινε για τη στήριξη και των κτηνοτρόφων. Ιδίως για την τροφή των ζώων τους, καθώς όλες οι δράσεις -συμπεριλαμβανομένης της βόσκησης- αναστέλλονται, δεδομένου ότι η περιοχή κρίνεται άμεσα αναδασωτέα.

Σε ύφεση η φωτιά

Η πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη καίει για τέταρτη ημέρα με διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής «είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη». Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο πέρασμά της έκαψε 71.300 στρέμματα δάσους, ενώ κατεστράφησαν και αρκετές οικίες.

Διαφήμιση