Αρχική Πολιτισμός Ο Dior γιορτάζει την Επανάσταση του 1821: Συλλογή «Phos» και «Kallos» στην...

Ο Dior γιορτάζει την Επανάσταση του 1821: Συλλογή «Phos» και «Kallos» στην Αθήνα

0
DIOR
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην Αθήνα  αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα του κολεξιόν ο οίκος μόδας Dior. Οι συλλογές «Resort 2022» – «Phos» και «Kallos» είναι αφιερωμένες στον εορτασμό της επανάστασης του 1821. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι ήδη έχει λάβει αίτημα του οίκου Dior για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στην Αθήνα. Βάσει του φάκελο που υπεβλήθη, είναι αφιερωμένες στην έναρξη του αγώνα και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Ένα γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την Ευρώπη και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

«Dior celebrates Greece»: Δημιουργίες με ελληνικές πρώτες ύλες

Ο γενικός τίτλος του φακέλου είναι «Dior celebrates Greece». Οι δημιουργίες θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες. Από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς. Με στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο χώρο αυτό.

SOUNIO
Εικόνα: UNSPLASH/Cristina Gottardi

Από το Καλλιμάρμαρο σε όλον τον κόσμο…


Η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση της ειδικής συλλογής προτείνεται να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στις 17 Ιουνίου, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση διεθνώς. Το αίτημα μεταβιβάστηκε από το υπουργείο Τουρισμού στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Για να εξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Το ΚΑΣ ήδη γνωμοδότησε ομοφώνως θετικά.

Οι έννοιες «Phos» και «Kallos»  που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο οίκος. Αυτό αναφέρει ο φάκελος Dior. Σε αυτό το πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στη χώρα μας.

ACROPOLIS
Εικόνα: UNSPLASH/
Constantinos Kollias

…Και στην Ακρόπολη

Ο Dior έχει αιτηθεί επίσης να δοθεί άδεια φωτογράφισης σε εμβληματικά σημεία. Όπως στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, το Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό του Διός στη Νεμέα.

Διαφήμιση