Αρχική COVID-19 Λιγότερα από 2.000 κρούσματα – Η Κάλυμνος επιστρέφει στην κανονικότητα από Δευτέρα

Λιγότερα από 2.000 κρούσματα – Η Κάλυμνος επιστρέφει στην κανονικότητα από Δευτέρα

0
Κάλυμνος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα μας σήμερα καταγράφει λιγότερα από 2.000 κρούσματα μετά από καιρό. Παράλληλα, η Κάλυμνος, που είχε μπει σε καθεστώς καθολικού lockdown από τη Δευτέρα 10/05, αναμένεται να επιστρέψει σταδιακά στην καθημερινότητα, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την επίσκεψη του στο νησί, “εάν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει στα επόμενα τρία 24ωρα θεωρώ πως θα μπορούμε τη Δευτέρα να ανοίξουμε“.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.918 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 385.444 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Η Κάλυμνος επιστρέφει στην καθημερινότητα

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εάν η κατάσταση στην Κάλυμνο συνεχίσει ως έχει, τότε από Δευτέρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και εκπρόσωπων όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.α.).

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η επιπλέον στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών της Καλύμνου.

Μάλιστα, έγινε και εκτενής αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, καθώς και αναλυτική ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό τους ώστε να επανέλθει η Κάλυμνος στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

“Ολοκληρώσαμε μια διά ζώσης σύσκεψη, ώστε να αξιολογήσουμε την επιδημιολογική κατάσταση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σταθερή και δείχνει να είναι καλή. Να θυμίσουμε κάποια πράγματα: στις 29 Απριλίου είχαμε 154 κρούσματα στην Κάλυμνο. Φτάσαμε στα 300. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα 203. Και όλα δείχνουν ότι η πορεία τους είναι πτωτική. Πέρα από τα ενεργά κρούσματα, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι μας απασχολούν και οι στενές τους επαφές. Πολλοί δε μάλλον που από τις 516 στενές επαφές των κρουσμάτων αυτών που βρίσκονται εδώ, στο νησί, το 41% έχει συμπτώματα. Άρα, εκ προοιμίου τους αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπους που μπορεί να νοσήσουν. Όμως, επειδή ανήκουν σε στεγανοποιημένες αυτή τη στιγμή συρροές, δεν μας προβληματίζουν. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει στα επόμενα τρία 24ωρα, θεωρώ πως θα μπορούμε τη Δευτέρα να ανοίξουμε,” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χαρδαλιάς.

Λιγότεροι από 630 διασωληνωμένοι

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να καταγράφει πτωτική πορεία. Χαρακτηριστικά, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 626, εκ των οποίων 61.8% άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.314 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή -3.28%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς.

Ωστόσο, ο αριθμός νέων θανάτων συνεχίζει να είναι υψηλός για ακόμα μία ημέρα, καθώς 54 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

κρούσματα γράφιμα

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.641 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα ηλικία

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα τοποθεσία

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση