Αρχική COVID-19 Κικίλιας: Στο τέλος του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 70% άνω των...

Κικίλιας: Στο τέλος του μήνα θα έχει εμβολιαστεί το 70% άνω των 60 – Άνοιγμα για τις νεότερες ηλικίες

0
εμβολιαστικά κέντρα
Εμβολιαστικά κέντρα - Ελλάδα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ως το τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών άνω των 60 ετών στη χώρα μας, ενώ από το τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια σε νεότερες ηλικίες, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Σκάι.

Προϋπόθεση για την επίτευξη ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι είναι να συνεχιστούν κανονικά οι παραδόσεις των εμβολίων, διευκρίνισε, τονίζοντας ότι χθες για παράδειγμα έγιναν 11.000 εμβολιασμοί.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο ότι ήδη ο ΕΜΑ εξετάζει τα στοιχεία για τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, ο υπουργός εκτίμησε ότι θα φοράμε ακόμη μάσκα για αρκετό καιρό και ειδικά σε εσωτερικούς χώρους, ωστόσο υπάρχει βελτίωση της κατάστασης και σταδιακή επιστροφή σε μια “μερική κανονικότητα”. Ενώ, τα self test θα συνεχίσουν να γίνονται και είναι σημαντικό εργαλείο για τον πανδημικό έλεγχο.

Ενδεικτικό μήνα για τη μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων θεωρεί τον τρέχοντα μήνα. Ενώ, συμπλήρωσε ότι «Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στην Ελλάδα αλλά με προσοχή», συμπλήρωσε.

Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των υγειονομικών, είπε ότι θα ήθελε να είναι καλύτερα τα νούμερα όσον αφορά τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων. Όπως αποκάλυψε πάντως, ειδικότερα οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό 75%.

Ωστόσο, σημείωσε ότι σε άλλο χρόνο θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετικά με τον τουρισμό είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση διασποράς του ιού στα νησιά.

Υπάρχουν παρεμβάσεις στις αποφάσεις των επιτροπών;

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποφάσεις των επιτροπών και αν γίνονται παρεμβάσεις στο έργο τους, είπε ότι «κανείς από αυτούς τους επιστήμονες δεν μπορεί να πιεστεί -κάποιοι ανήκουν και σε άλλους πολιτικούς χώρους και καλά κάνουν- και αρκετοί με δηλώσεις τους έχουν απορρίψει αυτό τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο τους».

Μάλιστα σημείωσε ότι «υπάρχει πανσπερμία δηλώσεων, ιδίως από αναρμόδιους που δεν βοήθησε» και αναφερόμενος στον εαυτό του κατέληξε επισημαίνοντας ότι «Ένας υπουργός υγείας πρέπει να κάνει δηλώσεις, όταν έχει κάτι να πει».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση