Αρχική Ειδήσεις Εικόνες φρίκης από τις επιθέσεις στο Ισραήλ – Θρίλερ δίχως τέλος (Εικόνες)

Εικόνες φρίκης από τις επιθέσεις στο Ισραήλ – Θρίλερ δίχως τέλος (Εικόνες)

0
ΙΣΡΑΗΛ
Εικόνα: REUTERS/Suhaib Salem
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το θρίλερ στο Ισραήλ δεν έχει σταματημό, καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινικού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά ενώ μάλιστα 400 άτομα έχουν τραυματιστεί. Ο φακός μεγάλων ειδησεογραφικών ξένων μέσων έχει αποθανατίσει μερικές από τις τραγικές στιγμές.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter και δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα, που στέγαζε γραφεία μέσων ενημέρωσης, καταρρέει τη στιγμή που χτυπήθηκε από ισραηλινή βόμβα.

Σημειώνεται ότι οι ένοικοι του κτιρίου είχαν προειδοποιηθεί να το εγκαταλείψουν νωρίτερα, ενώ ένα ακόμα κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πυρά.

Εικόνες φρίκης μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters, όπου καταγράφει δεκάδες κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω της βροχής ρουκετών, ενώ βρίσκονταν και Έλληνες παρόν στο συμβάν. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη τις εξελίξεις στη Γάζα και στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική προεδρία, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει την ανάληψη διεθνούς δράσης εναντίον του Ισραήλ. Ενώ, από την πλευρά του ο ΟΗΕ κάνει προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης.

Συνεχίστηκε η στρατιωτική κλιμάκωση Ισραήλ – Χαμάς

Χαρακτηριστικά, η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς συνεχίστηκε σήμερα, με νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ρουκέτες που εκτόξευσε ο ένοπλος βραχίονας της ισλαμιστικής οργάνωσης εναντίον ισραηλινών πόλεων έπεφταν βροχή.

Μάλιστα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως τα ξημερώματα ολοκλήρωσε νέα ευρεία “σειρά επιδρομών“, πλήττοντας ιδίως “κατοικίες που ανήκαν σε ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς“.

Επιπλέον, όπως ανέφερε το ισλαμιστικό κίνημα, “διαδοχικά πλήγματα” είχαν αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν υπήρξαν θύματα.

Εκτόξευση “χιλίων και πλέον” ρουκετών

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν τη νύχτα, ενώ κατά τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους πρόκειται για “χίλιες και πλέον“, εκ των οποίων 850 αναχαιτίστηκαν – εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η δεύτερη ισχυρότερη ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας, δύο διοικητές μονάδων του ένοπλου βραχίονα της οποίας σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιδρομές, ανακοίνωσε εξάλλου πως κατάφερε “ισχυρό πλήγμα στον εχθρό” εκτοξεύοντας “100 πυραύλους”.

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιση