Αρχική Καταστροφές Ισραήλ: Σειρήνες συναγερμού και εκρήξεις – Υλικές ζημιές και ένας τραυματίας

Ισραήλ: Σειρήνες συναγερμού και εκρήξεις – Υλικές ζημιές και ένας τραυματίας

0
Israel Palestinian violence flares up
Εικόνα: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε απόψε στην περιοχή του Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ηχούσαν σειρήνες συναγερμού ενώ μάλιστα ακούγονταν και εκρήξεις, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποίησε ότι θα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ στις 21.00 απόψε σε αντίποινα για την κατάρρευση ενός 13όροφου κτιρίου στη Γάζα, λίγο νωρίτερα σήμερα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το Ισραήλ είχε στείλει 80 αεριωθούμενα αεροσκάφη για να βομβαρδίσει τη Γάζα και να μαζέψει δεξαμενές στα σύνορα, καθώς πυραυλικά στρατεύματα έπληξαν τις ισραηλινές πόλεις για μια δεύτερη ημέρα, εντείνοντας μια σύγκρουση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι στην Παλαιστίνη και δύο στο Ισραήλ.

“Σε απάντηση για τη στοχοθέτηση πολυκατοικιών και πολιτών, το ραντεβού σας με τις ρουκέτες της αντίστασης στους ουρανούς του Τελ Αβίβ είναι στις 21.00 το βράδυ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άμπου Χάμζα, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ, όπερ και εγένετο.

Οι κάτοικοι και οι άνθρωποι που ζούσαν κοντά είχαν προειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή περίπου μία ώρα πριν από την αεροπορική επίθεση, σύμφωνα με μάρτυρες.

Ωστόσο, δεν ήταν άμεσα σαφές εάν το κτίριο είχε εκκενωθεί πλήρως ή αν υπήρχαν θύματα.

Σημειώνεται ότι, από τις ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Ενώ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε κτίριο στο προάστιο Χολόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίας βρισκόταν σε αυτό το κτίριο.

Μάλιστα, διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς τον αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Διαφήμιση