Αρχική Περιβάλλον Δασικοί χάρτες: Παράταση έξι μηνών με τροπολογία

Δασικοί χάρτες: Παράταση έξι μηνών με τροπολογία

0
FOREST
Εικόνα: UNSPLASH/Luca Bravo
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Παράταση έξι μηνών έλαβε η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που αναρτώνται εντός του 2021. Η παράταση δόθηκε με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε στην Βουλή. Στο χρονικό αυτό διάστημα το υπουργείο θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες. Με την ίδια τροπολογία καθορίζεται ο χρόνος διενέργειας των διορθώσεων που εμπίπτουν σε κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, οι οποίες υλοποιούνται και ενσωματώνονται στους δασικούς χάρτες.

Ανάκληση κυρώσεων

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «κατά των διορθώσεων επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Εάν η διόρθωση αφορά σε κυρωμένο τμήμα του δασικού χάρτη, ανακαλείται η απόφαση κύρωσης για το τμήμα που διορθώνεται. Αντιρρήσεις ή αιτήματα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος, που έχουν υποβληθεί κατά αναρτηθέντων δασικών χαρτών και εμπίπτουν στις διορθωμένες κατά τα ανωτέρω εκτάσεις, δεν εξετάζονται και το τυχόν καταβληθέν ειδικό τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο». Για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού η παράταση επεκτείνεται για είκοσι ημέρες επιπλέον.

Υδρογονάνθρακες- Αυτοκινητόδρομοι

Η τροπολογία επιφέρει και ρυθμίσεις σε ρυθμίζονται ζητήματα για τις εταιρείες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Επίσης, ρυθμίζονται έτοιμα τμήματα αυτοκινητοδρόμων που δίδονται στην κυκλοφορία. Αφορά σε περιπτώσεις, όπου η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα επί των αναβαλλόμενων τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και ΕλευσίναΚόρινθοςΠάτραΠύργοςΤσακώνα. Η ολοκλήρωση κατασκευής τους πιστοποιείται με τη σχετική βεβαίωση περάτωσης εργασιών ανεξάρτητου μηχανικού του αντίστοιχου έργου.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεσανατολικό: Εύθραυστη εκεχειρία στη Γάζα – Σημαντική η συμβολή της Αιγύπτου
Επόμενο άρθρο“Όχι” στη δεύτερη δόση AstraZeneca από τον EMA