Αρχική COVID-19 Pfizer: Ετοιμάζει χάπι κατά της λοίμωξης με covid-19

Pfizer: Ετοιμάζει χάπι κατά της λοίμωξης με covid-19

0
pfizer
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χάπι κατά της λοίμωξης από covid-19 φαίνεται πως ετοιμάζει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer, με στόχο την “αναχαίτιση” του ιού κατά τα πρώτα στάδια της λοίμωξης, προτού ο ασθενής χρειαστεί νοσηλεία.

Σύμφωνα με την Telegraph, η χορήγησή του ταυτόχρονα με τα πρώτα ίχνη της λοίμωξης θα δίνει σοβαρές πιθανότητες στον ασθενή να μη νοσηλευθεί και να μη νοσήσει βαριά καθώς δε θα αφήνει τη λοίμωξη να εξαπλωθεί στο αναπνευστικό σύστημα.

Ειδικότερα, πρόκειται για αντιιικό φάρμακο, το PF-07321332.

Στο σχεδιασμό του ενσωματώνεται η λογική αντιμετώπισης του ιού SARS-COV-2 προτού αναπαραχθεί στη μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες του προσβαλλόμενου ασθενή.

Σύμφωνα με την Telegraph, η πρώτη φάση της δοκιμής έχει σχεδιαστεί για να εξετάσει την ανεκτικότητα του φαρμάκου αλλά και σημαντικές παρενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσει, με κύριο δείκτη το πως αισθάνονται οι άνθρωποι μετά τη χορήγησή του.

Σε επόμενη φάση θα μελετηθεί πως αντιδρούν οι συμμετέχοντες μετά τη λήψη πολλαπλών δόσεων και στη συνέχεια η αλληλεπίδραση του φαρμάκου σε σχέση με τη λήψη τροφής.

Στη δοκιμή συμμετέχουν ήδη 60 εθελοντές, που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, ενώ αν όλα προχωρήσουν σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας το φάρμακο είναι πολύ πιθανό να είναι διαθέσιμο εντός του 2021.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση