Αρχική Special Topics Ιστορική μέρα για τη NASA -Το ελικόπτερο Ingenuity έκανε την πρώτη πτήση...

Ιστορική μέρα για τη NASA -Το ελικόπτερο Ingenuity έκανε την πρώτη πτήση στον Άρη

0
Ingenuiity nasa twitter
Ingenuiity nasa twitter
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ιστορική μέρα η σημερινή για τη NASA, καθώς το ελικόπτερό της, Ingenuity πραγματοποίησε για πρώτη φορά μια σύντομη πτήση στον πλανήτη Άρη.

Το εγχείρημα αποτελούσε σημαντική πρόκληση καθώς η ατμόσφαιρα στον πλανήτη Άρη έχει πυκνότητα μόνο 1% της γήινης ατμόσφαιρας. Έτσι οι έλικες μπορούν να σηκώνουν το βάρος του ελικοπτέρου πιέζοντας τον αέρα κατά την περιστροφή τους.

Ενώ, ακολούθησε σειρά πανηγυρικών αναρτήσεων της Διαστημικής Υπηρεσίας στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η στιγμή που όλη η ομάδα περίμενε, δεν άργησε να φτάσει και το ελικόπτερο πραγματοποίησε την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση σε άλλο πλανήτη. Ενώ, στην ανάρτησή τους μπορούμε να τους δούμε να πανηγυρίζουν τη στιγμή του επιτυχούς συμβάντος:

«Τα υψομετρικά δεδομένα επιβεβαιώνουν πως το Ingenuity (Ευφυία) πραγματοποίησε την πρώτη μηχανοκίνητη πτήση σε άλλο πλανήτη», δήλωσε ένας μηχανικός του Εργαστηρίου Αεριώθησης της NASA ανάμεσα σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς στην αίθουσα ελέγχου.

Η μηχανοκίνητη πτήση σε άλλο πλανήτη είναι πλέον εφικτή

“Συνέβη. Σήμερα το #MarsHelicopter απέδειξε ότι η μηχανοκίνητη, ελεγχόμενη πτήση από την επιφάνεια ενός άλλου πλανήτη είναι εφικτή. Χρειάζεται λίγη ευφυία, επιμονή και πνεύμα ώστε αυτή η ευκαιρία να γίνει πραγματικότητα” γράφει άλλη ανάρτηση, κάνοντας αναφορά στα ονόματα του Preserverance που σημαίνει επιμονή και του Ingenuity που σημαίνει Ευφυία:

Ένα σύντομο βίντεο της πτήσης, που τραβήχτηκε από το ρομποτικό ρόβερ Perseverance, με το οποίο το Ingenuity έφθασε στον κόκκινο πλανήτη πριν αποσπασθεί από αυτό, δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά.

Εκεί φαίνεται το ελικόπτερο να υψώνεται τρία μέτρα επιτόπου και στη συνέχεια να προσεδαφίζεται στην επιφάνεια του Άρη. Ενώ, το ελικόπτερο έστειλε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, -όπως φαίνεται και στην παραπάνω ανάρτηση -στην οποία φαίνεται η σκιά του πάνω στον κόκκινο πλανήτη.

«Μπορούμε πλέον να λέμε ότι οι άνθρωποι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πτήση σε έναν άλλο πλανήτη», δήλωσε με ενθουσιασμό η επικεφαλής του προγράμματος του ελικοπτέρου, Μιμι Αούνγκ.

Η πτήση που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 11 Απριλίου, καθυστέρησε εξαιτίας τεχνικού ζητήματος που είχε σχέση με τη δοκιμή των ελίκων του Ingenuity.

 

Διαφήμιση