Αρχική COVID-19 Ινδία: Ξεκίνησαν μαζικές αποτεφρώσεις – Ένας θάνατος κάθε 5 λεπτά

Ινδία: Ξεκίνησαν μαζικές αποτεφρώσεις – Ένας θάνατος κάθε 5 λεπτά

0
ινδια
Μαζικές αποτεφρώσεις India, Reuters Pitures
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για δεύτερη μέρα η Ινδία ξεπέρασε το παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με 332.730. Ο αριθμός ήταν ο υψηλότερος που καταγράφηκε επίσημα οπουδήποτε στον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας.

Ασθενείς πέθαιναν έξω από τα νοσοκομεία και άνθρωποι σε όλη τη χώρα προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν οξυγόνο, τα ελάχιστα αποθέματα του οποίου συνοδεύονται πλέον από τις ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που η πρωτεύουσα κατέγραφε 1 θάνατο κάθε 5 λεπτά.

Το δεύτερο κύμα της Ινδίας έχει χτυπήσει με τόση αγριότητα που τα νοσοκομεία εξαντλούνται από οξυγόνο, κρεβάτια και αντι-ιικά φάρμακα. Πολλοί ασθενείς έχουν απομακρυνθεί επειδή δεν υπήρχε χώρος για αυτούς, ανέφεραν γιατροί στο Δελχί.

Οι σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονταν όλη την ημέρα στους ερημικούς δρόμους της πρωτεύουσας, μια από τις πόλεις της Ινδίας που έχουν πληγεί περισσότερο, όπου υπάρχει απόλυτη καραντίνα για να προσπαθήσει να σταματήσει η μετάδοση του ιού.

Μετά και από την εξάντληση της διαθεσιμότητας των κρεματορίων, ξεκίνησε η πραγματοποίηση μαζικών αποτεφρώσεων.

Με ένοπλή συνοδεία τα λιγοστά αποθέματα οξυγόνου

Σύμφωνα με το Reuters, στο Νοσοκομείο Guru Teg Bahadur στα βορειοανατολικά της πόλης, ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, ψάχνοντας για οξυγόνου, έφταναν μέσα σε ασθενοφόρα και αυτοκινούμενα.

Κάποιοι περίμεναν ώρες για καροτσάκια έξω και άνθρωποι που πεθαίνουν πριν τελικά εισαχθούν για νοσηλεία, θεωρείται πλέον απίθανο να καταμετρούνται επίσημα στον ημερήσιο απολογισμό.

Παράλληλα, συγγενείς θυμάτων συγκεντρώνονται ενίοτε ψάχνοντας τις αιτίες έξω από νοσοκομεία, όπως αυτό του Αχμενταμπάντ, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να φέρει τους νεκρούς πίσω.

Εμπειρογνώμονες της υγείας εκτιμούν ότι η Ινδία έμεινε εφησυχασμένη το χειμώνα, όταν νέες περιπτώσεις ανέρχονταν σε περίπου 10.000 την ημέρα και φάνηκε να είναι υπό έλεγχο, και άφησαν τους περιορισμούς που απαγόρευαν μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πηγή: Reuters

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση