Αρχική COVID-19 Η “φορητή όαση” ενός Βέλγου καλλιτέχνη είναι covid free

Η “φορητή όαση” ενός Βέλγου καλλιτέχνη είναι covid free

0
μάσκα θερμοκήπιο
Εικόνα: REUTERS/Yves Herman
Διαφήμιση

Ενώ όλος ο κόσμος προστατεύεται από τον κορονοϊό φορώντας υφασμάτινες ή χειρουργικές μάσκες, ο Alain Verschueren, ένας Βέλγος καλλιτέχνης και κοινωνικός λειτουργός, περπατάει στην πρωτεύουσα των Βρυξελλών φορώντας μια “φορητή όαση”.

Ο 61χρονος καλλιτέχνης φοράει στο πρόσωπό του ένα μίνι θερμοκήπιο φτιαγμένο από πλεξιγκλάς που στηρίζεται στους ώμους του.

Ο Verschueren ανέπτυξε την ιδέα πριν από 15 χρόνια, εμπνευσμένος από τις πλούσιες οάσεις στην Τυνησία όπου είχε εργαστεί στο παρελθόν.

Έτσι λοιπόν, σήμερα σε μια πόλη όπου η κάλυψη του προσώπου είναι υποχρεωτική για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, η εφεύρεσή του έχει αποκτήσει μια νέα αξία.

“Με την πάροδο του χρόνου, παρατήρησα ότι οι άνθρωποι έρχονταν σε μένα και μου μιλούσαν. Αυτή η απομόνωση έγινε πολύ περισσότερο τρόπος σύνδεσης”, είπε.

“Είναι θερμοκήπιο; Είναι για τις μέλισσες; Είναι για τα φυτά; Δεν ξέρουμε, αλλά είναι καλή ιδέα”, δήλωσε στο Reuters η Charlie Elkiess, συνταξιούχος κοσμηματοπώλης.

Ο Verschueren είπε ότι ελπίζει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φροντίζουν καλύτερα το περιβάλλον, να μειώσουν την ανάγκη προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση και ηχορύπανση.

Πηγή: reuters

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση