Αρχική COVID-19 Δραματικό ρεκόρ διασωληνωμένων και θανάτων – Πτώση του δείκτη θετικότητας

Δραματικό ρεκόρ διασωληνωμένων και θανάτων – Πτώση του δείκτη θετικότητας

0
νοσοκομείο
Εικόνα: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθερά υψηλά παραμένει ο αριθμός διασωληνωμένων και νέων θανάτων από Covid, ενώ τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι αρκετά λιγότερα σε σχέση με χθες, πιθανόν και λόγω διενέργειας λιγότερων τεστ. Την ίδια στιγμή ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μία πτωτική πορεία, μετά από 11 ολόκληρες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.089 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός νέων κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων το 51.3% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.410 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, δραματικός εμφανίζεται ο αριθμός των διασωληνωμένων για ακόμα μία ημέρα, καθώς 809 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 62.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.912 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +22.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 525 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, σταθερά υψηλός παραμένει και ο αριθμός νέων θανάτων, καθώς 81 ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από Covid, το τελευταίο 24ωρο.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.135 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα γράφιμα

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

κρούσματα ηλικιακή κατανομή

κρουσματα ηλικία

Πτώση του δείκτη θετικότητας

Την ίδια στιγμή, πτωτική πορεία παρουσίασε ο δείκτης θετικότητας μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, ανά εκατομμύριο πληθυσμού, κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα γεωγραφική κατανομή

κρούσματα τοποθεσία

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση