Αρχική COVID-19 Αγκόλα: Νέα παραλλαγή covid-19 φέρει πάνω από 34 μεταλλάξεις

Αγκόλα: Νέα παραλλαγή covid-19 φέρει πάνω από 34 μεταλλάξεις

0
Αγκόλα
Αγκόλα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Tις περισσότερες μεταλλάξεις, περισσότερες από κάθε γνωστή παραλλαγή του SARS-C0V-2 φέρει νέα παραλλαγή του, που εντοπίστηκε στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Αγκόλα από Αφρικανούς επιστήμονες.

Η νέα παραλλαγή, επονομαζόμενη προσωρινά A.VOI.V2, διαθέτει 34 μεταλλάξεις, εκ των οποίων οι 14 αφορούν στην πρωτεΐνη-ακίδα που χρησιμοποιεί ο SARS-COV-2 για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Η σχετική προδημοσίευση έγινε στο medRxix και σύμφωνα με το «Nature», η ανακάλυψη έγινε μετά από τη γενετική ανάλυση δειγμάτων από τρεις επιβάτες-φορείς που επέβαιναν σε πτήση από την Τανζανία προς την Αγκόλα νωρίτερα τον Φεβρουάριο 2021.

Τα γονιδιώματα του κορονοϊού και από τους τρεις ταξιδιώτες ήταν σχεδόν ταυτόσημα, ενώ αρκετές από τις 34 μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν έχουν βρεθεί και σε άλλες ήδη γνωστές παραλλαγές.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή πρέπει να μελετηθεί περισσότερο, σύμφωνα με τους επικεφαλής Τούλιο ντε Ολιβέιρα του Πανεπιστημίου ΚβαΖούλου-Νατάλ, στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής και Σίλβια Λουτουκούτα του υπουργείου Υγείας της Αγκόλα στη Λουάντα, επειδή οι μεταλλάξεις της πιθανώς τη βοηθούν να διαφεύγει από τις ανοσιακές αντιδράσεις μερικών ανθρώπων.

κορονοϊόςΣτο τέλος του 2020, το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης της Ν. Αφρικής είχε τότε ανιχνεύσει για πρώτη φορά τη “διάσημη” πλέον και πιο μεταδοτική «νοτιοαφρικανική» παραλλαγή 501Υ.V2. Είναι η παραλλαγή που αντιστέκεται περισσότερο στα αντισώματα και η οποία έχει εξαπλωθεί πλέον σε περισσότερες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αγκόλα: 500 θάνατοι συνολικά

Η Αγκόλα μέχρι στιγμής καταγράφει επίσημα 500 θανάτους covid-19 και περίπου 21.500 κρούσματα.

Τα rapid test είναι υποχρεωτικά για όλους τους επισκέπτες της χώρας που πρέπει να φέρουν και αρνητικό μοριακό τεστ εντός 72 ωρών.

Εάν διαπιστωθεί κρούσμα, οι επισκέπτες παραμένουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες. Εάν όχι, παραμένουν σε αυτοπαπομώνοση για 10 ημέρες.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση