Αρχική COVID-19 A. Λινού: Ακατάλληλο για τους 30-39 το AstraZeneca

A. Λινού: Ακατάλληλο για τους 30-39 το AstraZeneca

0
AstraZeneca
Φωτο JOEL SAGET / AFP
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μπορεί να ξεκινά τη Μ. Τετάρτη ο εμβολιασμός των 30-39 ετών με το εμβόλιο κατά της covid-19 της AstraZeneca, αλλά η χορήγηση του εξακολουθεί και διχάζει την επιστημονική κοινότητα εξαιτίας των συσχετισμών του με επεισόδια θρομβώσεων.

Ακατάλληλο για τους 30ρηδες, το θεωρεί και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, που μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha τη Δευτέρα, εξήγησε ότι δε πρέπει να χορηγηθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά να «ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50».

Όπως διευκρίνισε, «Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55».

Μάλιστα διερωτήθηκε γιατί δεν επιλέχθηκε για τους άνω των 50 δεδομένου ότι υπάρχει σε επάρκεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50».

«Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί» σχολίασε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση