Αρχική COVID-19 A. Γεωργιάδης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

A. Γεωργιάδης: Πότε θα καταργηθεί το sms στο 13033

0
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΕΡΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΕΡΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το sms στο 13033 δεν έχει καταργηθεί ακόμα για τις μετακινήσεις, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να γίνει το προσεχές διάστημα εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ενώ η παύση του αποτελεί στόχο για το άνοιγμα του τουρισμού.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Μ. Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Σχετικά με το ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23.00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Για την αγορά, εξήγησε πως παρά την αυξημένη κίνηση το Σαββατοκύριακο, τις πρώτες ημέρες συνολικά κινήθηκε πολύ χαμηλά και ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή είναι να καταργηθεί το click inside αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό.

Οι εμβολιασμοί μέσο για το άνοιγμα των μετακινήσεων

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο.

Όπως είπε σέβεται το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται για απόλυτα κοινωνική ανευθυνότητα.

«Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο». Ωστόσο, τόνισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Το άνοιγμα των εμπορικών απάντηση στον αθέμιτο ανταγωνισμό

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, εξήγησε ότι έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά τα εμπορικά κέντρα και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. «Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει».

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Ενώ, έκανε αναφορά και στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Εκκρεμούν αποφάσεις για τους γάμους και τις βαπτίσεις

Τα εμβόλια φαίνεται πως είναι μονόδρομος και για τη λειτουργία θρησκευτικών τελετών όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις, ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση. Σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη, «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακαλύφθηκε κλίνη 2.100 ετών – Μυστήριο η ταυτότητα της πλούσιας νεκρής
Επόμενο άρθροΗ Engie Hellas συμμετέχει στο ευρωπαϊκό project BIGG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ