Αρχική COVID-19 Τρόμος από την αύξηση διασωληνωμένων – Σε lockdwon το Μετόχι

Τρόμος από την αύξηση διασωληνωμένων – Σε lockdwon το Μετόχι

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξημένα εμφανίζονται για ακόμα μία ημέρα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, ενώ παράλληλα τρόμο προκαλεί η δραματική αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων. Την ίδια στιγμή σε καθεστώς αυστηρού lockdown εισέρχεται το Μετόχι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες περιοχές χρήζουν έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 2.512 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 219.521 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων το 51.6% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.082 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς, καθώς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 545 συμπολίτες μας, εκ των οποίων το 67.5% είναι  άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.482 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 444 (ημερήσια μεταβολή -4.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 430 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, αυξημένος εμφανίζεται και ο αριθμός των νέων θανάτων, καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 52 νέοι.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός θανάτων στην χώρα μας, ανέρχεται σε 7.038 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε lockdown το Μετόχι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες περιοχές εισέρχονται σε καθολικό lockdown.

Συγκεκριμένα, από αύριο Κυριακή 14 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, σε καθεστώς αυστηρού lockdown εισέρχεται και η Τοπική Κοινότητα Μετοχίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση